Migani kontrolek kluczyk wyciagniety

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Petr_C
Newbie
Newbie

Migani kontrolek kluczyk wyciagniety

Post autor: Petr_C »

Witam mama problem z polowka mojej zony napisze ze pierwszy raz spotykam sie z takim czyms.
Otoz problem w tym ze wrocilem z wakacji auto stalo w garazu i co sie dzieje, auto pali jezdzi normalnie a gdy zgasze silnik i wyciagne kluczyk zaczyna mrugac kontrlolka od oleju pali sie kontrolka od recznego , abs i pasow trzy sygnaly dzwiekowe nastepnie mruga juz kontrolka oleju i reczny abs i pasy swieca caly czas znow trzy sygnaly dzwiekowe. silnik 1.9 SDI open air wiem ze to malo istone ten dach ale napisze :D. Bylem na szybko na VAG-u ale mimo wykasowania bledow nadal wraca gosc powiedzial ze wogole nie ma komunikacji czy cos w tym stylu i sprawa jest powazniejsza, ze trzeba sprawdzac po kolei instalacje dodam moze ze nia byl to zaufany warsztat tylko pierwszy lepszy. Zauwazylem tez ze wskazowka od paliwa stoi w polowie zbiornika a powinna opasc po wyciagnieciu kluczyczka ( jakies zawrcie ? ) Prosze o pomoc bo w Cz-wie potrafia skasowac w warsztacie jesli ktos sie nie zna, chyba ze ktos z was jest z okolic i ma jakiegos zaufanego majchla :D
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Nie wiem czy to tym autem byłeś na wakacjach, ale może je zalało w deszczu i doszło do zwarcia lub skorodowania jakiegoś elementu instalacji elektrycznej? Sprawdź klemy na akumulatorze, podszybie w okolicy ECU, w tylnej klapie też czasem lubi szwankować czujnik i świeci kontrolka na desce. Tyle moich pomysłów.
P
Petr_C
Newbie
Newbie

Post autor: Petr_C »

Dzisiaj bylem u elektryka mowi ze kasowanie bledow nic nie da, powiedzial ze licznik wariuje i cos sie tam sypie, ale musi rozebrac i zobaczyc. Jak bede wiedzial cos wiecej to dam znac :D
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Kolega ja bym sie przyjzal stacyjce, skoro po wyciagnieciu kluczyka dzieja sie takie jaka, moze ona nie do konca wylacza zasilanie. Sprawdz czy po wyciagnieciu kluczyka masz napiecie na czarno zoltym przewodzie. Ostatnio wymienialem w cordobie kostke stacyjki. Koszt ok 25 pln. Ale trzeba cala kierownice rozebrac (kiera, manetki no i zbic tuleje no i zdjac stacyjke). Zrobisz sam majac klucz 24 nasadowy i sciagacz do lozysk.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”