[6R] Zamiana klimatyzacji manualnej na półautomatyczną

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Tom
Newbie
Newbie

[6R] Zamiana klimatyzacji manualnej na półautomatyczną

Post autor: Tom »

Witam, czy istnieje możliwość zamiany klimatyzacji manualnej Climatic, na klimatyzację półautomatyczną Climatic, która była w pierwszych wersjach polówki? Jeśli tak, to ile by taka przyjemność kosztowała? Nie chce Climatronica, tylko Climatic półautomatyczną, czyli z automatyczną regulacją temperatury i nawiewami manualnymi.
Myślę że rozumiecie o co mi chodzi.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Jest takie powiedzenie z parasolem czego nie da się zrobić.
Jest to jednak absolutnie pozbawione sensu ekonomicznego. A biorąc pod uwagę to że masz prawie nowy samochód, być może na gwarancji to musiałby zrobić Ci to serwis. Oni nie zamienią na Climatic z mk4 bo dla nich to niemożliwe wg wytycznych. Zamienią Ci na Climatronic ale w 12 tysiącach możesz się nie zmieścić...
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

[quote="Tom"]Myślę że rozumiecie o co mi chodzi.[/quote]

Ja nie kumam wiem że zmienili ostatnio coś z tą klimą ale czym ona się różni od tej wcześniejszej wersji bo mam takową??
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Poprzedni Climatic a nowy to zupełnie inna bajka. Tamten był bliższy climatronikowi. Najważniejszą zaletą climatronika jest utrzymywanie dokładnie zadanej temperaturze w aucie. Klima manualna po prostu dmucha zimnem o odpowiedniej temp. Climatic stary utrzymywał temperaturę automatycznie ale ustawiało się ją na pokrętle a nie wyświetlaczu. Wiąże się to z dodatkowymi czujnikami i mechanizmami klap sterujących. climatik stary sprawdzał temp powietrza w środku, powietrza wydmuchiwanego i dostosowywał jego temp. TEn nowy to zwykły manual, który dmucha zimnem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”