Alwaro89

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Alwaro89

Post autor: Alwaro89 »

Witam!!!
Oto moje Polo 6N 1.6 8V. Przeprowadziłem następujące modyfikacje:
- gwintowane zawieszenie FK
- alusy z polerowanym rantem 14"
- białe kierunkowskazy
- grill chrom bez znaczka
- szerokie zderzaki
- chromowane atrapy przedniego zderzaka
- przyciemnione szyby
- central na pilot
- usunięcie listew bocznych
- chromowane lusterka
- dymione tylne lampy
- zegary białe z wersji GTI (niebieskie podświetlenie LED)
Car audio:
- jednostka centralna SONY CDX-GT420 U
- przednie głośniki Magnat Classic 102
- tylne głośniki w półce Magnat Classic 694
- wzmacniacz jednokanałowy pod subwoofer MacAudio MPX 2000
- subwoofer wykonywany na zamówienie z głośnikiem Magnat Xpress 12"
Zamiary:
- dokładka bad look
- dystanse kół
- tylne lampy LED Black
- reflektory Angel Eyes Blue
A to zdjęcia mojej Polówki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 12:19 przez Alwaro89, łącznie zmieniany 1 raz.
Umc!!! Umc!!! Bo bez tuningu to nie ma jeżdżenia... haha :)
Awatar użytkownika
BaTuS
2fast...
Kontakt:

Post autor: BaTuS »

za duze balony
brewki out
za duzo chromu w przodzie
pokrowce out
chromowane lusterka out
[quote="Alwaro89"]Umc!!! Umc!!![/quote]tylnia polka out

i na zakonczenie felgi mi tez srednio leza
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="BaTuS"]za duze balony
brewki out
za duzo chromu w przodzie
pokrowce out
chromowane lusterka out
[quote="Alwaro89"]Umc!!! Umc!!![/quote]tylnia polka out

i na zakonczenie felgi mi tez srednio leza[/quote]

j.w.

Wywal błyskotki z tesco
Posadź go niżej i zmień chińskie felgi na coś co pasuje wizualnie i stylistycznie do 6N
Za audio też wielka krecha...

Troche wysiłku i da się jeszcze uratować to auto przed totalną katastrofą
Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Słysze cierpkie słowa, ale każdy ma swój gust...
Co do brewek bedą zmieniane na brewkę bad look.
[quote="turzol"]Posadź go niżej[/quote]
[quote="turzol"]za duze balony[/quote]
To już podyktowała polska rzeczywistość, miały być 15" na gumach 195/40/15. Ale czy ktoś jeździł po Raciborzu??? Masakra!!! I wyszło tak...
[quote="BaTuS"]pokrowce out[/quote]
Nie mam na skórę, a oryginalna jasna tapicera mi się nie podoba...
[quote="turzol"]Za audio też wielka krecha...[/quote]
A czemu wam się nie podoba audio???
Miało być w rozsądnych cenach i od solidnych producentów. Uważam że jest solidnie, a jednostka centralna taka jak jest mi wystarcza (CD,MP3,wyjście out,usb), nie potrzebuje w aucie dvd.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="Alwaro89"]
A czemu wam się nie podoba audio???
Miało być w rozsądnych cenach i od solidnych producentów. Uważam że jest solidnie, a jednostka centralna taka jak jest mi wystarcza (CD,MP3,wyjście out,usb), nie potrzebuje w aucie dvd.[/quote]

Już samo wstawienie głośników w półke mówi o tym, że nie masz pojęcia o graniu w samochodzie.

McAudio, Magnat - sorry ale to nie są solidni producenci CA... Te firmy to wizytówka bazarowego grania. Porzadni producenci nie wystawiają swoich produktów na bazarach tylko w dedykowanych sklepach.

Za pieniądze które wywaliłeś złożyłbym o niebo lepiej grający system, bez czerpania inspiracji z "foruf" elektrody czy też porad "fachowcuf"
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Nie krytykujcie nowego forumowicza :) . Jednak popieram zdanie kolegów , wywal ten chrom z przodu, lusterka to samo i poli będize duzo lepiej wyglądała :) A co do felg to ja jeżdzę na 15-stkach 195/45 i wcale nei jest tak źle jak to się wszystkim wydaje :) Powodzenia w następnych modach :)
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

Pola ciekawa,ale temu autku lepiej bez duzej ilosci chromu-grill i lusterka tez nie przypadly mi do gustu, a lepiej tapicera taka jaka jest,niz pokrowce ,bo to naparwde niefajnie wyglada.Ogolnie jak dla mnie nie jest zle ;) pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Po pierwsze nie kupuję na bazarach, targach, czy tym podobnych.
Uważam że Magnat to solidna firma i nie mogę złego słowa powiedzieć o ich produktach, dźwięk jest czysty i mocny. Po porównaniu z JBL o którąś setkę droższymi i Blaupunktami o porównywalnych cenach moje Magnaty wychodzą obronną ręką!!! Taka jest moja opinia poparta faktami. A jaki sprzęt Ty masz turzol w swoim autku??? Czego się dorobiłeś??? Miałeś Magnaty??? Słuchałeś ich???
A co do półeczki jest wzmacniana płytą MDF 10mm przykręcona przez co nie tworzą się wibracje. Po odpowiednim ustawieniu balansu przód/tył dźwięk jest czysty i nie ma efektu nakładania się dźwięku.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="Alwaro89"]Po pierwsze nie kupuję na bazarach, targach, czy tym podobnych.[/quote]
Chwała ci za to, ale dla mnie nie zmienia faktu iż jest to firma niskich lotów.

[quote="Alwaro89"]
Uważam że Magnat to solidna firma i nie mogę złego słowa powiedzieć o ich produktach, dźwięk jest czysty i mocny.
Po porównaniu z JBL o którąś setkę droższymi i Blaupunktami o porównywalnych cenach moje Magnaty wychodzą obronną ręką!!! Taka jest moja opinia poparta faktami. [/quote]

A ja uważam, że mało systemów w życiu słuchałeś skoro opierasz sie na porównaniach do dżej-bi-el i niebieskiego kropka.
Zapewniam cie że z dobrym graniem nie mają te firmy za wiele wspólnego

[quote="Alwaro89"]
A jaki sprzęt Ty masz turzol w swoim autku??? Czego się dorobiłeś??? [/quote]
Moj setup jest do wglądu w dziale CA na tym forum i na innych forach dot. CA także łatwo odnajdziesz.

[quote="Alwaro89"]A co do półeczki jest wzmacniana płytą MDF 10mm przykręcona przez co nie tworzą się wibracje. Po odpowiednim ustawieniu balansu przód/tył dźwięk jest czysty i nie ma efektu nakładania się dźwięku.[/quote]

Możesz ją wzmocnić nawet tytanem albo zalać betonem - sam fakt zastosowania głośników z tyłu jest mało profesjonalny.
Podstawowa zasada budowy systemu car-audio to system odseparowany na przodzie + skrzynia w bagażniku - koniec, kropka.
Awatar użytkownika
sidewinder3
Pan Kubeczek

Post autor: sidewinder3 »

Wyrażę swoje zdanie:
-bardzo podoba mi się kolor auta i to uważam za jego największy atut;
-każdy stylizuje tak jak lubi - jednym podoba się chrom tam gdzie się da go wcisnąć a drugim nie. Z tego co obserwuje się na forum, to większość preferuje minimalizm - wywalenie emblematów, znaczków, detali - stąd grill bez znaczka, gładka tylna klapa, lampy tylne w 1 kolorze (dymione bądź czerwone z 6N2) obniżenie itd. Ważna jest koncepcja, ale jeżeli z jednej strony pozbywamy się detali a z drugiej dodajemy inne - trochę się to miesza
-CA jak wszystko robimy z wyczuciem, aby nie nastąpił przerost formy nad treścią. Radio w aucie jest po to żeby słuchać muzyki a nie dudnić pod blokiem żeby szyby sąsiadom drżały. Jedni wolą mega tubę na cały bagażnik a drudzy dwa głośniki w półce.
-"za duże balony" są jak mi się wydaje kompromisem pomiędzy stylingiem a komfortem jazdy. Oczywiście większe felgi ładnie wyglądają ale do tego dochodzą droższe opony no i spada komfort jazdy. Sam mam firmowe stalówki 13'' i "za duże balony" i nie ma opcji żebym zmienił na jakiekolwiek inne ani obniżył auto. Proponuję przejechać się kilka razy szczecińską "betonką" - jak Wam felg nie pokrzywi to tulejki na wahaczach wyklepie nie wspominając już o amortyzatorach... Czernastki felgi też mogą ładnie wyglądać, ale dobrze jak pasują do koncepcji samochodu...
-co by nie mówić - pokrowce są tandetne zarówno w postaci koszulek jak i drewnianych koralików na fotel kierowcy. Nie spotkałem jeszcze ładnych. Z drugiej strony w jakiś sposób chronią fotele przed zabrudzeniem.Zresztą pokrowiec zawsze można zdjąć.
-chromowane lusterka... na jednych samochodach wyglądają ładnie, na innych słabiej W123 miał - i wyglądał rewelacyjnie, ale to był koniec lat 70'. Widziałem też A6 i bardzo mi się podobało, widziałem też tico...
-brewki są "prawie" jak badlook. Dobrze zrobić badlooka jest sztuką... no i żeby ruda nie wlazła od dołu... Badllok brewka też jest zamiennikiem. Jak robić to raz a porządnie.
-"totalna katastrofa", "brak pojęcia o audio" to cierpkie słowa - można używać bardziej wyważonych
- na forum elektroda.pl jest też dużo wartościowej wiedzy... może niekoniecznie o tjuningo
t
tajpej

Post autor: tajpej »

jedyny plus za to że masz szerokie zderzaki i gwint o reszcie wolę się nie wypowiadać żeby nie było że nowego tępimy. ale tak jak koledzy piszą chrom aut alu jakieś lepsze i niższy profil opony min 45 :grin:
Awatar użytkownika
Bieniek1984
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Bieniek1984 »

Alwaro89 chłopaki mają troche racji ale ty jestes właścicielem auta i robisz z nim co chcesz. Jeżeli wystawiasz je aby ktoś wypowiedział się na jego temat to zawsze może być to krytyka.
Moim zdaniem faktycznie chromu strasznie dużo na twoim samochodzie, pokrowce chronią siedzenia ale sam miałem też takie u siebie ale poleciały do kosza (czerwone). Co do sprzętu to się nie udzielam bo się nie znam a sam u siebie mam "niebieską kropkę" - centalę + wzmacniacz jakiś lipny i tubę MacAudio ogólnie nie jest zle :) Nie jestem az takim fanatykiem żeby słuchać Szopena w nie wiem jakiej jakości poprostu ma jakoś tam grać i tyle.
Pozdrawiam i pomyś o zmianach może powrót do ori będzie trafniejszy :)

P.S dobrze że ci nie napisali żebyś spalił auto hehe :) ja tam czekam na dalsze mody wszystko rzecz gustu a jak wiadomo o gustach się nie ......
Było -> ABS, PPx2, OpenAiR, Servo, centralny+alarm, szport wydech <!-- s]
Bylo Audi B4 1,9 TDI + chip ,
było VW Golf 1,6 TD + LDA, FMIC
było Audi A4 1.9 TDI chip 115KM
jest VW Golf 4 1.9 TDI 90KM
Jest wsk 125
Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Turzol za twoje CA zwracam honor, ale widzę że u Ciebie sprzęt szedł na grubej kasie... Ja miałem mniejszy budżet. Ale uważam nadal że Magnat w swoim przedziale cenowym jest całkiem dobrą firma. Moje Polo jest z 95r. nie ma kieszeni w drzwiach, a w tylnej półce miało już dziury na głośniki po poprzednim właścicielu. Może poszedłem trochę na łatwiznę i wetknąłem je na tył, ale uważam, że brzmienie jest ładne po lekkim dostrojeniu. Co do suba i piecyka moim zdaniem jest wystarczająco. Nie chodziło mi o to żeby rozrywało tapicerkę, tylko o bas gdy chce się posłuchać głośniej muzyki.
A więc nie zjeżdżaj mnie bo ten dział to nie "chwalmy się kto ma najlepsze" tylko jak sami piszecie "przedstawiamy tu swoje Polówki i dzielimy się zamiłowaniem do tego modelu auta". Oczywiście nie mogę się równać z sprzętem turzola za kasę liczoną w KILKU lub KILKUNASTU tys. zł, bo moje CA wyniosło trochę ponad JEDEN tys. zł i uważam że ta suma w zupełności wystarcza moim potrzebą. turzol - chętnie wysłucham Twych rad i co byś poskładał za tą kasę, ale bez besztów i obrażania...

Jak napisał KANDYDAT rozmiar felg i opon to kompromis w polskiej rzeczywistości. U mnie drogi wyglądają krytycznie, a mój samochód ma być do jeżdżenia na co dzień, a nie rekreacyjnego przejazdu w niedzielę na zlot. Tak samo pokrowce - przede wszystkim mają służyć do ochrony tapicerki bo to samochód użytkowy.

Chromy, alusy i inne detale - uważam że to kwestia gustu, a ile ludzi tyle gustów... Np. mi nie podobają się dymione kierunki z przodu, a dla kogoś innego mogą być wymarzonym rozwiązaniem. Nie chciałem stworzyć kolejnej kopi Polo tuning, tylko jakiś wyróżniający się z tłumu Polówek samochód, który może się komuś podobać, a komuś nie, jednak najważniejsze aby podobał się mi... Inną sprawą jest kasa, której u mnie jest ograniczona ilość na te wydatki, bo auto to nie całe życie... Chętnie wysłucham waszych opinii, krytyki, lub pochwały, może dokonam jakiś zmian, ale nic wbrew sobie. W końcu po to tu jesteśmy... :)

Usłyszałem dużo słów krytyki o moim autku, ale nie mam zamiaru się wykłócać, że moje auto musi się wszystkim podobać. Forum jest po to aby wyrazić swą opinię, pomóc, doradzić, podzielić się wiedzą, a nie besztać! I tak każdy będzie modyfikował swe Polówki wedle swego gustu, a może się tylko wspomóc radami innych użytkowników forum... :amen:
Awatar użytkownika
ThundeR
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: ThundeR »

Obrazek

też śmiga po raciborzu
C
Cyprys
Początkujący
Początkujący

Post autor: Cyprys »

nic nie stoi na przeszkodzie żeby ugadac sie na jakiś spocik i poradzić, pogadac o CA :)
wszytsko zależy czego oczekujesz jak larma dobiegającego z tyłu to OK ale jak chcesz uzyskać scene i poczuc sie jakby wokalista stał przed tobą to nie tędy droga

mi osobiście nie podobają się ani felgi, ani lusterka chromowane ani brewki itd ale przynajmniej nie wsadziłeś w auto wszytskiego co oferuje allegro jak to inni robią :)

pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”