Witam. W moim polo kawałek już czasu słychać maglownicę. Kręci się ciężko, do tego, ostatnio nawet już skrzypi no i strasznie bije podczas jazdy. Można ją jakoś zregenerować? ile może kosztować na szrocie? jak poznać czy jest dobra no i jaka jest szansa, że znajdę lepszą od obecnej?
Oooo widzisz. Co znaczy sprytne klucze? mi brat mówił jakąś taką dziwną nazwę, o jakiś kluczach łamanych wspominał działających tak jak przekaźnik przy ciągniku - nie wiem czy wszyscy wiedzą o co chodzi
podłączę się pod temacik żeby nie zakładać drugiego. Myślał ktoś nad swapem maglownicy?? To znaczy czy podeszła by od jakiejś innej bryki np. golf polo 6N?? Bo jak wiadomo naprawa i wymiana gałek i drążka wraz z naprawą magla to są troszkę nie małe koszta i stąd moje pytanie.
Witam ponownie dziś wymontowałem maglownice (udało się bez pomocy drugiej osoby i przy pomocy zwykłych kluczy - było ciężko ) Rozebrałem ją na części pierwsze i co się okazało? tulejka jest .... plastykowa OMG. Można gdzieś taką tulejkę kupić? Dodam jeszcze, że u mnie wałek od magla latał jak na piź... majtki.