Polo - Problem z elektornika, Silnik gasnie ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kapecq
Newbie
Newbie
Kontakt:

Polo - Problem z elektornika, Silnik gasnie ?

Post autor: kapecq »

Witam, Mam mianowicie taki problem pare dni temu z rana zapala mi autko pieknie ladnie od kopa bez problemowo nastepnie dojezdzam do swojej lejdi wychodze na minute do jej domu po czym schodze i silnik sie kreci i nic nie chce zapalic...po 10-20 minutach dzwonilem po tescia zeby mi cos pomogl ale autko zapalilo bez problemu po czym ustalilismy ze cos imobilajser moze byc dupniety.. i to on to powodowal no ale mniejsza z tym.. pojechalismy do szkoly i na swiatlach o dziwo zgaslo auto mi ktore bylo jzu zapalone nastepnie krecilo mi autkiem tak jak przedtem wziolem autoalarm wlaczylem i wylaczylem i auto odpalilo... nastepnie zastanowilem sie czy by nie wymienic bateryjki wymienilem i przez 3 dni bylo ok nic sie nie dzialo... Dzis wyjechalem tez po swoja dziewczyne i na swiatlach buch mi zgasl krece go... i nic alarm wylaczylem nie dzialal dalej nie chcial puscic (iskry) by auto odpalilo, wiec wyciagnolem kabelek w srodku ktory odpowiada za iskre by uruchomic silnik polozylem go blisko i kazalem dziewczynie zapalic noi rzeczywiscie puszcil iskre zalozylem kabel spowrotem i odpalilem no i tam dojechalem gdzie mialem dojechac...

Irytuje mnie to bardzo nie powiem i chcialbym wiedziec czy macie jakis pomysl co moze grac nie tak bo jak juz autko nie zapali np na starcie to ok rozumiem ale co moze powodowac ze ono gasnie mi np gdy juz tam przejade kawalek i stoje spokojnie a tu buch... ? (przepraszam za moj styl pisania i za moja lajikowosc.. (dopiero sie ucze tego wszystkiego :) )
Dzieki za pomoc !
6n - Czerwona po przejsciach
viewtopic.php?f=29&t=33467
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

A jaka byla pogoda? Jesli padalo to masz przyczyne. Poza tym jesli to immo to sprawdz na komputerze powienien byc blad od niego. Woz ze soba swiece jakas jeszcze. Mi wczoraj sie dzialy podobne jaja, z ta roznica ze padalo wczoraj, wpakowalem sie w kauze no i przylalem go troche.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
k
kapecq
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: kapecq »

No wlasnie sek w tym ze to nie jest napewno przez pogode bo bylo cieplo... dzisiaj tez cuda mi sie podzialy bo jechalem prosto... dojezdzalem do skryzzowania a nastepnie mi licznik podskakiwal do gory bez przyciskania pedalu gazu... z 1000 obroitow np na 5000 tak buch ale oczywiscie auto nie dodawalo obrotow.. tylko samo na liczniku... po czym mi zgasl i musialem go doprowadzci poszedlem do domu na chwile a po 15 minutach odpalil normalnie i pojechalem do pracy na 5 godzin i spokoj... i co jakis czas sie tak dzieje...
6n - Czerwona po przejsciach
viewtopic.php?f=29&t=33467
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”