Ciężko kręci po rozgrzaniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Ciężko kręci po rozgrzaniu

Post autor: kolunio21 »

Witam panowie sprawa wygląda tak: auto ciężko kręci po rozgrzaniu do 90 stopni tj. złapie porządnie 90 zgasze go i chce odpalić to kręci jak by było -20stopni ale zapala, jak chwile postoi kilkanaście minut to kręci jak normalanie, wymnieniałem rozrusznik to samo, tulejka w skrzyni jest nowa, zapłony ustawiony, dodam że jak przyśpiesze zapłon to jeszcze badziej ma ciężko, rozrząd ustawiony i sprawdzany kilka razy,
Wydaje mi się że coś z układem WN jest ale nie mam pewności dla tego pytam was, może ktoś miał podobny przypadek,
Dodam jeszcze że jak np. zdejmę wtyczkę z cewki to zaczyna kręcić jak szalony, z autem nie ma problemu chodzi jak zegarek.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

To moze cofnij zaplon, czasem ustawiony niby na lampe jest dalej zle ustawiony. Nie masz efektu spalania stukowego, wsluchaj sie dobrze w silnik. Przejedz sie, znajdz jakas gorke i sprubuj pokonac ja na 5. Czasem owe stukanie slychac jak jedziemy i nagle depniemy gaz do podloge.
[quote="kolunio21"]Dodam jeszcze że jak np. zdejmę wtyczkę z cewki to zaczyna kręcić jak szalony[/quote]
Skoro tak sie dzieje to na 100% masz jednak zaplon zle ustawiony. A kreci prawidlowo bo mieszanka jest tylko sprezana a nie zapalana.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Dyluś
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Dyluś »

Posprawdzaj przewody masowe- szczegulnie te łączące aku z nadwoziem i silnik z nadwoziem.
Możliwe że troszkę przyśniedziały i też będzie problem z zapaleniem - miałem taką przypadłość w Fiacie bravo - nawet kupiłem nowy aku (bo myślałem że stary ma dość) i nie zapalił - dopiero jak silnik ostygł to zapalił jak nowo narodzony. Rozrusznik wyciągałem chyba z 5 razy , a wystarczyło tylko wyczyścić przewód masowy. :)
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Dzięki kolego posprawdzam masy jeszczde raz na spokojnie
ODPOWIEDZ