Wyciek oleju + wymiana czujnika ciśnienia oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jarekpaco
Newbie
Newbie

Wyciek oleju + wymiana czujnika ciśnienia oleju

Post autor: jarekpaco »

Witam
Ostatnio przydarzyła mi się przykra sytuacja - w drodze z domu do pracy wywaliło mi praktycznie cały olej z silnika. :( Moje podejrzenie padło na czujnik ciśnienia oleju ponieważ zabryzgana jest góra silnika i po brudnych plastikach (obudowa filtra powietrza, obudowa rozrządu) wygląda jakby sikało z tego czujnika. Moje pytanie brzmi czy jest możliwe i spotykane, żeby przez czujnik mogło wywalić prawie cały olej z silnika?
A druga część pytania dot. wymiany samego czujnika ciśnienia oleju - czy Ktoś to robił i ma jakieś wskazówki, bo ciężko się do niego dostać?
Pozdrawiam
Jarek
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Niedawno wymieniałem czujnik, wystarczy zdjąć obudowę filtra powietrza, klucz 24 płaski i bez problemu go odkręciłem :)
j
jarekpaco
Newbie
Newbie

Ja też zdjąłem te plastiki, ale tam jest od cholery kabli, a u mnie dochodzą jeszcze od instalacji gazowej. Narazie robiłem przymiarki do tego, na powaznie dopiero będę się za to brał.
j
jarekpaco
Newbie
Newbie

Wczoraj wlałem olej, odpaliłem, troche pojezdziłem i nic nie cieknie. Dzisiaj wróciłem samochodem z pracy do domu i też nic nie cieknie... Troche zglupialem szczerze mówiąc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”