kosmetyki

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

s
shaddack
Newbie
Newbie

kosmetyki

Post autor: shaddack »

jestem nowy więc witam wszystkich. Przyszła wiosna a ja nie wysprzątałem swojej polowki tak porządnie. Podajcie panowie mi kilka rad jesli chodzi o artykuły do odswieżenia auta (mam nadzieje, że to nie jest zabronione na forum). Chodzi mi tu o:
- szampon do mycia auta- czy jest w ogóle sens kupowania czegoś takiego czy wystarczą jakieś zwykłe domowe mydliny
- wosk- mam kilka rysek, bardziej głebszych i mniej głebszych, jaki wosk poradzi sobie z tym i nada lepszy wygląd lakierowi,
- płyn do prania tapicerki- siedzenia mam w fatalnym stanie (sprawka poprzedniego własciciela) i tu naprawde potrzebuję czegoś dobrego. zastanawiam sie nad wynajęciem karchera, ale sprobuje sam sobie z tym poradzić
- spray do kokpitu- tez cos dobrego, żeby sie po tym nic nie kleiło
- coś do zewnętrznych plastików- coś jakby tłuszcz, który "poczernia" i dobrze konserwuje plastiki
- dobry plyn do szyb
Nie chcę oddawać auta do myjni gdzie kompleksowo mi to zrobią bo sam tam pracowałem więc wiem jak to sie robi. pytam was o rady bo na allegro KAŻDY środek jest "rewelacja":), no i pytam o dobre a nie najdroższe bo różnie z tym bywa.
aha i co myslicie o polerowaniu rys na szybie, ostatnio przeczytałem w jakiejś moto gazecie, że to nie ma sensu i tylko pogorszy sprawę. Mam dość dużą rysę od wycieraczki ok 15cm. dodam, że nie mam żadnej polerki więc jakbym polerował to ręcznie, czy moze oddać w ręce kogoś kto się tym zajmuje.
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Proponuję zamiast mydlin:

http://www.allegro.pl/item572193613_swi ... _wosk.html

:mrgreen:
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Zanim cokolwiek kupisz i wydasz bezsensownie pieniądze poczytaj
http://autofoto.pl/blogs/globy/archive/ ... kieru.aspx
s
shaddack
Newbie
Newbie

Post autor: shaddack »

ok, to moze inaczej:
jakich kosmetykow do auta Wy uzywacie?
i co z polerowaniem rys na przedniej szybie? warto?
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”