jaki tlumik?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
anti
Newbie
Newbie

jaki tlumik?

Post autor: anti »

Czeka mnie wymiana tlumika koncowego i srodkowego. Jaki tlumik powinienem kupic - tani, drogi - czy warto w to inwestowac? U mechanika slyszalem takie nazwy: Bosal (troche drogi), VSM, Asmet. Czy ktorys z nich jest wart polecenia, albo ktoregos nalezy unikac? Dzieki za pomoc!
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Jeżeli zależy Ci na częściach dobrej jakości bo zamierzasz pojeździć dłużej autem a nie sprzedać za rok to wiadomo, że można zainwestować więcej mamony. Bosal znana firma, z renomą, to i trochę więcej sobie liczą. Mój ojciec w innym aucie na zamienniku (tłumik końcowy) przejeździł 2 sezony i pogniło. W tym samym aucie siedzi teraz komplet Bosal i po dwóch latach wydech jest nadal w bardzo dobrym stanie. Poza tym Bosala założyli od ręki w 30min a zakładając zamiennik coś przerabiali, żeby pasowało. :D

Wybór należy do Ciebie :!:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
k
kowal801
Newbie
Newbie

Post autor: kowal801 »

Ja kupiłem tłumik końcowy Asmeta i teraz żałuje, wchodzi przy obrotach 3000/3500 tys
w rezonans, w tym momencie silnik zachowuje się nie mal jak odrzutowiec, już nie mam sił na ten tłumik, straszny badziew, miałem wcześniej bosala i nic takiego nie było, już mnie nikt nie na mówi na ta lipę.
Awatar użytkownika
rumcajs_kr
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: rumcajs_kr »

Ja ostatnio wymieniłem oba tłumiki...jak narazie jest super, poprzedni jak się okazało był ten sam i wytrzymał (przynajmniej u mnie ponad 1.5 roku), a zakupiłem go na http://www.tlumikisamochodowe.pl polecam...montaż bez najmniejszych problemów, a przesyłka błyskawiczna (na drugi dzień, pomimo,że złożyłem zamówienie po 16 dnia poprzedniego :grin: )
Obrazek

http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... f=40&t=348

"...Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..." - C.McRae R.I.P. [*][/b]
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”