Smierdzi spalinami na postoju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Banan
Raczkujący
Raczkujący

Smierdzi spalinami na postoju

Post autor: Banan »

Problem polega na tym, że podczas postoju z nawiewow leci smrod niedopalonej mieszanki i jest tego na tyle duzo, ze boje sie ze zaczadze moja rodzinke (chodzi o moje poprzednie polo, ktore poszlo do rodzicow). Jak na razie po prostu jak sie zatrzymuje to wylaczam nawiewy.

Jak jade wszystko jest ok, leci normalne swieze powietrze, a jak tylko zwolnie do 5 km/h to smierdzi strasznie.
Pytalem sie na warsztacie i jest kilka teorii:
-nieszczelna klapa tylna
-uszczelka miedzy kolektorem a pierwszym tlumikiem
-pekniety kolektor

Pytalem sie o ten zbiornik z aktywnym weglem i ponoc jest to ekologiczny pic na wode i nie ma z tym problemem nic wspolnego.

Spotkal sie juz ktos z takim problemem ?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

sprawdz uklad wydechowy .. chodz nie wierze ze jak tylna klapa jest nieszczelna to leci ... tylko dlatego ze mam zamek rozwalony i od 3 dni jezdze z klapa otwarta xD i mi nic do srodka nie leci :P nawet na postoju .. ja obstawiam na kolektor ,albo napewno gdzies w komorze silnika .. bo tam nawiew jest
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

tak jest będzie to na pewno nieszczelny wydech na łączeniach, jak masz kanał ro rozłącz wszystko posmaruj uszczelniaczem i skręć, będzie największa pewność
jest chyba jeszcze takie elastyczne połączenie przed tłumikiem środkowym może ono przerdzewiało?
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

może odma (gumowy wąż odpowietrzenia silnika) sie rozleciała ze starości :arrow: też może strasznie śmiedzieć :roll:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Banan
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Banan »

Zapomnialem dodac ze zaczelo smierdziec po wypadku jak sobie pojezdzilem po torach tramwajowych ;)

Odma odpada bo wymieniania bylo niedawno.
Plecionka tez w calosci.

Ale sprawdze polaczenia na tlumikach bo to akurat moge zrobic w warunkach domowych :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”