[9n] płyn do spryskiwaczy-jak spuścić?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
michu
Początkujący
Początkujący

[9n] płyn do spryskiwaczy-jak spuścić?

Post autor: michu »

Muszę wymienić płyn do spryskiwaczy na zimowy. Ma ktoś jakiś pomysł jak spuścić ze zbiorniczka płyn letni? :-D
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

michu
wyciagnij wezyki z rozpylaczy pod maską i nacisnij spryskiwacz - wtedy jest o wiele wieksze cisnienie i w minutke spuscisz cały zbiornik, juz tak kiedys robilem, nie ma sensu bawic sie w rozbieranie pompki ze zbiorniczka itp :)
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

Możesz go wypryskać ;) no chyba, że już zamarzł.... i możesz odkręcić cały zbiorniczek i wylać do baniaczka na sezon letni ;)
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Tylko nie próbuj wysysać go przez jakiś weżyk bo jak nie zdążysz mordy odsunąć i się zassiesz to będziesz miał niesmak przez tydzień :crazy: . Ja tak kiedyś siorpnąłem to myślałem że sie porzygam, no tak obrzydliwie gorzkiej substancji nie znałem. Juz wole Borygo :grin:
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

[quote=""Borek""]Tylko nie próbuj wysysać go przez jakiś weżyk bo jak nie zdążysz mordy odsunąć i się zassiesz to będziesz miał niesmak przez tydzień :crazy: . Ja tak kiedyś siorpnąłem to myślałem że sie porzygam, no tak obrzydliwie gorzkiej substancji nie znałem. Juz wole Borygo :grin:[/quote]

Nie przesadzaj trzeba troche wprawy i sie nie zaciagniesz. Ja tak zawsze robie i to jest najlepszy sposób. Nie ma co meczyc pompki na sile a zanim sie wypsnika to chyba calego dnia nie wystarczy ;) Zbiorniczek dluzszy wezyk i jedziesz ;)
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

[quote=""Paffcio""]wyciagnij wezyki z rozpylaczy pod maską[/quote]
w 9N nie ma takiej możliwości.
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
rege24
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rege24 »

Witajcie! Z tego co widzę to werdykt finalny jest taki, że wężyk i jazda tak?! Wlałem jakiś płyn niby oryginalny do spryskiwaczy, a efekt jest taki że szkoda gadać. Musze jakoś pozbyć się tego draństwa a mam cały zbiorniczek :( Pozdrowionka i Szerokości!
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno :D
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Nie wiem dlaczego tak kombinujecie z tym spuszczatniem plynu. Najprostsze jest przeciez uzycie wezyka i nie ma opcji zeby sie napic plynu a odlejecie ze zbiornika caly plyn az do dna. Co roku tak robie i nic nie grzebie ani w pomplkach ani w zbiornikach i sam plyn sie spuszcza do baniaka :)
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Wężyk i duża strzykawka albo dolej koncentratu zimowego a jest do kupienia.
b
babciamery
Newbie
Newbie

Post autor: babciamery »

Dziękuję bardzo za ten topik, przydał mi się właśnie przed chwilą.

Faktycznie, wężyk da się odczepić - po prostu wyjąć z gumowej tulejki. Wypsikanie benzyny* zajęło około minutę.

*Może zastanawiacie się co robiła benzyna w moim zbiorniku do spryskiwaczy - otóż zaczęło się od tego, że przestał mi działać wskaźnik poziomu paliwa oraz lampka, więc stwierdziłam że będę wozić benzynę na zapas w bagażniku i wykorzystałam w tym celu pojemnik po płynie do spryskiwaczy...

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""babciamery""]
*Może zastanawiacie się co robiła benzyna w moim zbiorniku do spryskiwaczy - otóż zaczęło się od tego, że przestał mi działać wskaźnik poziomu paliwa oraz lampka, więc stwierdziłam że będę wozić benzynę na zapas w bagażniku i wykorzystałam w tym celu pojemnik po płynie do spryskiwaczy... [/quote]
Wszystko rozumiem, tylko nie mogę pojąć jak mogłeś, albo ktoś mógł, pomylić potem żółty płyn ostro śmierdzący, z zazwyczaj niebieskawym, lekko pachnącym płynem i wlał to do samego zbiorniczka od spryskiwaczy :D :banghead:
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”