Obroty

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
maniac68686
Newbie
Newbie

Obroty

Post autor: maniac68686 »

Jestem posiadaczem VW POLO 1.9 Diesel z 1999 roku. Mam problem z obrotami czy jest ciepło czy ponizej 0 w trakcie jazdy drastycznie spadają obroty np. stojac w korku obroty nagle spadaja z 1 tys na 900 i autko chodzi jak traktor ;(pierwsze jakies 5 min jazdy obroty sa ok na 1 tys tylko potem cos nie tak! podczas wizyty u elektryka samochodowego zapytalem go czy to moze elektronika powiedzial ze sprawdzi... okazalo sie ze elektryka w mym aucie jest lux wiec to cos innego... Elektryk doradzil jechac do jak on to nazwał "pompiarza" . A co sie dzieje jak wlacze klime to wtedy dopiero Ursus ;( filtr paliwa odpada bo mam nowy no i na starym tez tak bylo wiec na pewno nie to!!! wiec sam juz nie wiem...........
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

temat poruszany na forum wiele razy 1723 posty na ten temat :angry2:

Wystarczy użyć opcji SZUKAJ :)
Awatar użytkownika
cage009
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: cage009 »

Za zbyt niskie/wysokie obroty odpowiada pompa. Za ich falowanie na 99% filtr paliwa.

Jeśli sprawa o obrotach to można je samemu wyregulować. Wystarczy rozgrzać autko do temperatury roboczej (90C) i regulować za pomocą śrubki przy pompie (dokładne instrukcje znajdziesz w książce "Sam naprawiam" albo pisz na PW)

Pozdrawiam. :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”