[9N3] Co wymienić po zakupie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Artur94
Newbie
Newbie

[9N3] Co wymienić po zakupie

Post autor: Artur94 »

Witam
Mam pare pytań bo mam okazje kupić vw polo 1.4 tdi z 2006 roku przebieg 155tyś auto wizualnie jest bardzo fajnie utrzymane a na część techniczną właściciel daje gwarancje pół roku i mam pytanie co by było trzeba wymienić po zakupie auta .Następujące rzeczy jakie mi przyszły na myśl:
-rozrząd
-oleje
-wszystkie filtry
i co by jeszcze było trzeba wymienić?? A w tej wersji polo co jest łańcuszek czy pasek rozrządu?
Za odpowiedź serdecznie dziękuje
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

pasek jest kolego do tego ja wymienialem pompe wody i rolki caly oczywiscie komplet i filtry z takich najwazniejszych to chyba wedlu mnie wszystko kiedys klime sprawdz dobij i odgrzybic trzeba jak masz
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
A
Artur94
Newbie
Newbie

Post autor: Artur94 »

Dzięki ci bardzo jak jeszcze coś będę potrzebował to napisze trzymaj sie :wave:
Awatar użytkownika
Pablosky
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pablosky »

W 9N3 warto jeszcze sprawdzić przednie zawieszenie, często i szybko się wybijają końcówki drążów i tuleje wachacza.
Pablosky
obecnie - Seat Ibiza 1.2TSI DSG Sport 105KM 175Nm
dawniej - 9N3 1.9 TDI Sportline \'06 131KM 283Nm
Czerwone jest najszybsze - SEMPER FIDELIS
----------------------------------------------------------------------------------
[colo
Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polodriver13 »

W 9N3 warto jeszcze sprawdzić przednie zawieszenie, często i szybko się wybijają końcówki drążów i tuleje wachacza.
Jak sprawdzić przednie zawieszenie nie mając do dyspozycji podnośnika? Ja mam ten problem z moim polo 9N3. Mam stuki w przednim zawieszeniu podczas hamowania. Nie wierze że tarcze hamulcowe są do wymiany bo rok temu były wymieniane na nowe. Nie wiem jak sprawdzić czy końcówki drążków i inne elementy zawieszenia są do wymiany. A nie chcę wymieniać wszystkiego. :szefu:
Awatar użytkownika
Pablosky
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pablosky »

[quote="polodriver13"]Jak sprawdzić przednie zawieszenie nie mając do dyspozycji podnośnika? Ja mam ten problem z moim polo 9N3. Mam stuki w przednim zawieszeniu podczas hamowania.[/quote]

Obawiam się, że bez podnośnika nie da rady.

Jeśli stuk pojawia się przy hamowaniu, to stawiałbym raczej na tuleje wahacza, ale istnieje teoria, mówiąca, że tak głucho musi stukać.

Ja wymieniłem: końcówki drążków, tuleje wahacza, drążki stabilizaztora i .........

czasem stuknie głucho przy gwałtownym hamowaniu, a tak wsio w pariadkie :D
Pablosky
obecnie - Seat Ibiza 1.2TSI DSG Sport 105KM 175Nm
dawniej - 9N3 1.9 TDI Sportline \'06 131KM 283Nm
Czerwone jest najszybsze - SEMPER FIDELIS
----------------------------------------------------------------------------------
[colo
a
aro01
Newbie
Newbie

Post autor: aro01 »

Trochę "odgrzeje kotleta" ale też miałem problem z tulejami wahaczy. żeby zdiagnozować dokładnie problem pojechałem sobie na "trzepaki" na stacji diagnostycznej. mechaniki wziął ode mnie 10 zł i pokazał dokładnie co tak w moim przypadku trzeszczało. Pozdrawiam
"Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, inni mają prawo mieć to zdanie w dupie..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”