Witam. Od dłuższego czasu ciężko kręcił rozrusznik, więc go wyjąłem i rozkręciłem. Wymiana szczotek i tulejki wewnątrz, poszła idealnie, gorzej z tą drugą tuleją. Jak się wyciąga tą tuleje(w obudowie skrzyni biegów/sprzęgła), jakoś się ją odkręca, czy wybija?Jak by ktoś podła rozmiar tej tulejki byłbym wdzięczny.
Tą tuleje po prostu się wyciąga, ale jest to dość skomplikowane pod względem dostania się do niej.
Ja jak ją wymieniałem, to po prostu ją wykruszyłem kawałek po kawałku, i wbiłem nową.
Witam ma ktoś może jakiegoś manuala do naprawy pozrusznika wymiana wszystkich tylejek ile ich jest??i wymiana szczotek.
Chcę się za to zabrać i mieć już wszystko przygotowane :blush2:
Siema rozmiar tulejki to chyba 12/4 a co do wyjęcia jej ze skrzyni to albo tak jak kolega napisał wykryszeć albo gwintowniem 12 można ją wyjąć. Jest trochę zabawy ale da się.
tulejki masz 3 sztuki, z czego jedna w bendiksu, manuala nie spotkałem, szczotko trzymacz na rozruszniku ma coś w postaci zimnego lutu (kabel od rozrusznika na szczotki) tak to żadnych udziwnień nie kojarzę z tym sprzętem.