Wyciek z miski olejowej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Wyciek z miski olejowej

Post autor: madmax »

Panowie mam problem. Otóż zauważyłem wyciek oleju z auta. Początkowo myślałem, że to pocenie z uszczelki miski, które wreszcie przerodziło się w wyciek ale wczołgałem się pod auto i zauważyłem (tak na pierwszy rzut oka), że leje się spod korka spustowego. Spuściłem olej, zakupiłem nowy korek (stary był już skorodowany) z miedzianą podkładką, wymieniłem, zalałem olej i ucieszony poszedłem spać. Patrzę rano :o cieknie tak samo, korek w oleju, plama na ziemi itd. Wczołgałem się jeszcze głębiej pod auto :) wyczyściłem miskę i okazało się, że wyciek jest z dokładnie z tego miejsca pokazanego na foto (zapożyczone).
Obrazek
Miska musiała przegnić w tym miejscu ale żadnego najmniejszego otworka nie widać :angry2: Pytanie jest następujące...zmieniać miskę czy łatać? jeśli łatać to czym? Jeśli zmieniać to na ori używkę czy zamiennik? bo podejrzewam, że ori nówka mnie zakosztuje niemało. Miał ktoś już taki przypadek? Poradźcie.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Nie jest to fortuna.... http://allegro.pl/miska-misa-olejowa-vw ... 18833.html Mozesz sprubowac spawac, ale nie lepiej bedzie wymienic ja na nowa masz pewnosc ze znow sie nie rozcieknie gdzie indziej a uszczelke i tak wymienic bedziesz musial.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Dzięki za link. Nie neguję zakupu nowej, tylko nie wiem jak podchodzi zamiennik - byłbym mega :censored: gdybym dostał michę i musiał ją przerabiać, otwory powiększać itd żeby przykręcić na swoje miejsce. Dlatego pytam co zrobić i czy ktoś już zamiennik montował.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”