[Passat B5] nie działa wspomaganie przy skręcaniu w prawo

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

l
luki27
Raczkujący
Raczkujący

[Passat B5] nie działa wspomaganie przy skręcaniu w prawo

Post autor: luki27 »

Mój znajomy odkąd zrobiło się chłodno na dworze ma problemy przy skręcaniu w prawą stronę i pomyślałem że może grono szanownych forumowiczów pomoże zlokalizować przyczynę tej przyznam dość nietypowej awarii.Wszystko wskazuje na to że nie działa wspomaganie.Najlepsze jest to że przy skręcaniu w lewo działa jak należy zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku a w prawo działa tylko poprawnie jak się auto zagrzeje.
Obrazek
r
ryhu
Newbie
Newbie

Post autor: ryhu »

czesc. uporal sie jakos z tym problemem. ja mam tak samo w polo tylko ze w lewo. teraz jak juz tem spada do 0 to rano musze przejechac pare kilometrow zeby wogole zadzialalo. dzis wymienilem plys od wspomagania bo mechanik tak radzil, ale niestety nie pomoglo? ktos pomoze? ktos doradzi? pozdrawiam
r
rafał2203
Newbie
Newbie

Post autor: rafał2203 »

Temat trochę stary, ale jedyny jaki znalazłem z moim problemem. A więc tak. Wiosną kupiłem polo 1.6 AEE i rano po odpaleniu trzeba było ruszyć kierownicą w prawo, lewo kilka razy żeby wspomaganie zaczeło działać. Wymieniłem płyn i dalej to samo. Jak zrobiło się cieplej było wszystko w porządku aż do teraz. Temperatura zaczęła spadać i problem powrócił. Jak rano odpalę silnik i chcę skręcić to tak jakby coś trzymało kierownice potem lekko strzeli i działa, ale jak przestanę kręcić to znów to samo tylko już szybciej puszcza. Po około minucie jest wszystko ok. Proszę o pomoc.
r
rafał2203
Newbie
Newbie

Post autor: rafał2203 »

Nikt nie miał doczynieniia z podobnym problemem :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”