Mój znajomy odkąd zrobiło się chłodno na dworze ma problemy przy skręcaniu w prawą stronę i pomyślałem że może grono szanownych forumowiczów pomoże zlokalizować przyczynę tej przyznam dość nietypowej awarii.Wszystko wskazuje na to że nie działa wspomaganie.Najlepsze jest to że przy skręcaniu w lewo działa jak należy zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku a w prawo działa tylko poprawnie jak się auto zagrzeje.
czesc. uporal sie jakos z tym problemem. ja mam tak samo w polo tylko ze w lewo. teraz jak juz tem spada do 0 to rano musze przejechac pare kilometrow zeby wogole zadzialalo. dzis wymienilem plys od wspomagania bo mechanik tak radzil, ale niestety nie pomoglo? ktos pomoze? ktos doradzi? pozdrawiam
Temat trochę stary, ale jedyny jaki znalazłem z moim problemem. A więc tak. Wiosną kupiłem polo 1.6 AEE i rano po odpaleniu trzeba było ruszyć kierownicą w prawo, lewo kilka razy żeby wspomaganie zaczeło działać. Wymieniłem płyn i dalej to samo. Jak zrobiło się cieplej było wszystko w porządku aż do teraz. Temperatura zaczęła spadać i problem powrócił. Jak rano odpalę silnik i chcę skręcić to tak jakby coś trzymało kierownice potem lekko strzeli i działa, ale jak przestanę kręcić to znów to samo tylko już szybciej puszcza. Po około minucie jest wszystko ok. Proszę o pomoc.