czy ktoś wie co jest przyczyną tego i jak to wyeliminować, że prawe przednie koło w 2f cofnięte jest trochę do tyłu?? Sprawdzałem to w wielu 2f, m.in. na ogólnopolskim w zeszłym roku i w większości było to samo. na zlocie tylko jedno 2f miało tak samo ustawione koła.
czy ktoś próbował to jakoś rozwiązać??
ja już zaobserwowałem naprawdę w bardzo wielu polo 2f, że prawe koła są cofnięte trochę. ale co jest dokładnie przyczyną i jak to poprawić, oto jest pytanie...
jako tak to mi to w ogóle nie przeszkadza, dopóki nie założę jakiś większych kół, czy opon z większym profilem, bo wtedy czasami jak się wpadnie w dziurę to przytrze opona o tył nadkola.
[quote="bruczyk"]a w 86c tez to wystepuje??[/quote]
też. Jestem tego żywym dowodem ;P ... jest możliwoś przesunięcia koła ok ok 1 .. może 2 cm i kiedyś to gdzieś opisywałem ale zbytnio zawiele to nie pomaga
Witam
U mnie różnica pomiędzy lewym a prawym kołem była około 2 cm teraz po naprawie jest około 1cm. Pospawana była podłużnica i mocowanie stabilizatora. Po spotkaniu z wyyysokim krawężnikiem. :shock:
JarekF a mógłbyś jeszcze raz napisać co i jak, bo szukałem na forum i nie widziałem twojego opisu jak to zrobić. pewnie było to jeszcze na starym forum przed awarią i zginęło.
Ja miałem robioną akurat prawą stronę ... Po poluzowaniu tych dwóch śrub można naciągnąć całość do przodu napewno o 1 cm bo tyle na zbieżności mi zabrakło ;P Ale wiem też, że poważne cofnięcię koła eliminuje też wymiana stabilizatora, wahacza i w ostateczności amortyzatora, który mógł się skrzywić
[quote="nero"]czy ktoś wie co jest przyczyną tego i jak to wyeliminować, że prawe przednie koło w 2f cofnięte jest trochę do tyłu??[/quote]
a czy lewe koło nie jest tj za bardzo do przodu :?:
BALON lewe na pewno nie jest do przodu przesunięte, a prawe na pewno jest do tyłu bo mi przyciera o tył nadkola, tzn o sam rant na większych dziurach (tzn zależy też od tego jakie koło jest założone). JarekF muszę sprawdzić ten sposób ze śrubami, zobaczymy czy coś to da.
tak czy siak wymieniam najprawdopodobniej w ten weekend mcphersony i będę jechał na geometrię więc może mi to też zrobią przy okazji jakoś.