[9n] wymontowanie półki i pokrycia słupka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
michu
Początkujący
Początkujący

[9n] wymontowanie półki i pokrycia słupka

Post autor: michu »

potrzebuję wymontować, zaznaczone na zolto i czerwono na poniższych zdjęciach elementy.
wie ktos jak się za to wziasc aby nie polamac zaczepow zatrzaskow itd?

foto:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Aby wymontować półkę, musisz odkręcić: trzy śruby od dołu (torx 20) i musisz dodatkowo zdemontować plastik tunelu środkowego. Tam będziesz miał jedną albo dwie śruby (pod tunelem). Jedna na pewno jest w tylnej ściance tej małej półeczki koło popielniczki (za gumową wkładką). Jak już odkręcisz, ciągniesz półkę do góry i wyjdzie Ci ona bez problemu z takiej szyny.

Natomiast jak zdjąć plastik to nie wiem, bo nie zdejmowałem. Może ktoś inny Ci pomoże.
i
irekk
Początkujący
Początkujący

Post autor: irekk »

Żeby zdjąć rączkę do otwierania przedniej maski , to musisz przy pomocy (na przykład) cienkiego płaskiego śrubokręta , podważyć i wysunąć na zewnątrz spinkę która jest wsunięta pionowo od przodu. Możesz spróbować zrobić sobie foto od przodu - powinno byc widać spinkę , wychodzi bez większych oporów.
Natomiast jak zdejmiesz już rączkę to ta osłona jest tylko na wciskane kołki.
Mam nadzieję że pomogłem.
c
cronix3
Newbie
Newbie

Post autor: cronix3 »

Odświeżam temat. Poszukuję takiej półeczki tylko na stronę pasażera w kolorze antracyt (czy jakoś tak, taki ciemny) POLO 2002 r. Znalazłem parę na allegro ale nie wiem czy to jest to.

np: http://allegro.pl/plastik-polka-deski-v ... 28761.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”