Witam . W związku z założeniem zimowych kapci , chciałbym kupić sobie nowe aluski na lato wraz z letnimi oponami w rozsądnej cenie . Koniecznie chcę kupić wzór znany z Audi S-line (szerokie szprychy) . Chcę założyć 17'' . Proszę o wskazówki jakie ET , jaka szeroka felga i jakie opony najlepiej wsadzić do POLO 9N. pozdrawiam
W spalaniu różnicy aż tak dużej nie będzie.Jest taka sprawa że byś musiał sprawdzić czy nie bedą przycierać o nadkole takie szerokie bo u mnie to ciasno było.Profil na 40 super wygląda ale musisz się liczyć z tym że troche większy dołek i możesz skrzywić fele.
felgi już kupiłem . Są to MAM 8 17'' . Teraz te zakichane gumy. Czy ktoś wkładał do Polo 215 ?? bo w salonie oponyexpress mi powiedzieli że w katalogu do polo wejdą :hmm: ale wolę spytać konkretnych ludzi w tej materii . Czy mam szukać lepiej 205 ?? dzięki inginio będę jeździł powoli :lol:
215 zmieszcza sie na pewno, ale juz wystawaly za nadkole nie testowalem jak na skretach , od razu zdjalem bo mi sie zupelnie nie podobalo.
tak to moje polo ale jeszcze za czasow 15"
Witam wszystkich serdecznie
Mam mały problem chce zakupić opony letnie.Poprzednie jakie miałem to 205/45/16 teraz chciałem je zmienić na 205/55/16 jeżeli opony będą wyższe czy nie wpłynie to na jazdę (ocieranie opon o wewnętrzna cześć błotnika podczas maksymalnego skrętu) czy te 10 mm może wywołać taki problem.Opony chce zakupić przez internet wiec nie mam możliwości sprawdzenia czy będą pasowały.
Moze ktoś z was ma takie opony lub sie z takim przypadkiem spotkał.Dzięki za pomoc !!
POZDRAWIAM >>>WADOCH<<
wadoch o jakich 10mm mówisz? Przecież profil opony to nie są mm tylko % w stosunku do szerokości opony. Ja osobiście śmigam na 205/50/16 i jest elegancko, jeszcze nigdy nie przytarło.
Witam, ja z kolei chciałem zapytać o opony 185/60 15" lub 196/60 15". Teraz mam 195/50 i jest dla mnie zdecydowanie za twardo. Może ktoś jeździ na takich i podzieli się opinią