Sciąganie przedniego błotnika.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Pokemon
Raczkujący
Raczkujący

Sciąganie przedniego błotnika.

Post autor: Pokemon »

Jak w temacie. Proszę o pomoc jak ściągnąć ten błotnik. Odkręciłem już wszystkie śruby i śrubeczki, ale trzyma mi na tej krawędzi pionowej jak się zaczynają drzwi. Tam jest jakoś na zakładkę założone.
Czy to trzeba drzwi odkręcać , czy co.
Dziękuje z góry i z dołu.
A i małe pytanko o opony, do jakiego rozmiaru na 13 przy -40 nie będa tarły opony. Szerokość.
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Z tego co widze na schemacie, to trzyma sie on na 3 srubach po wewnetrznej stronie.
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

4 śruby na górze błotnika
2 wręty od przodu
[quote=""Makumb""] trzyma sie on na 3 srubach po wewnetrznej stronie.[/quote] :arrow: jest to grubo posmarowane taką gumą
:arrow: więc trzeba sie jej troche nadłubać żeby zobaczyć śruby :arrow: jak je odkręcisz to błotnik jeszcze bendzie sie trzymał dość mocno na tej gumie
ja mam opony 175x65x14 :arrow: przy -80 i na styk nie obcierają

masz coupe czy kombi :?:
w coupe wchodzą każde opony bez problemu
w kombi jest problem z tylnymi nadkolami
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Pokemon
Raczkujący
Raczkujący

Jutro zobaczę tą gumę i dam znać czy się udało ściągnąć, Bo już trochę przy późno.
A co do opon to mam "kombi". No tam z tyłu jest mało miejsca. Chciałbym poszerzyć stalówki i muszę wiedzieć do ilu.
Awatar użytkownika
Pokemon
Raczkujący
Raczkujący

Tak w ramach wyjaśnienia. Dopiero dziś miałem trochę czasu na walkę z ródym. :butcher: i Już wiem jak się ściąga ten błotnik jakby ktoś chciał wiedzieć.
Trza zdjąć nadkole plastikowe. I wtedy we wnęce w kierunku drzwi mamy 3 wkręty. Łot cała fizolofia. :yahoo:
Dziękuje za uwagę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”