otoz tak: jedna lampe mam wymieniona z oryginalnej na lampe firmy valeo, druga oryginalna. chce ja zmienic bo szklo jest przyzolkle i zle to wyglada. znalazlem na allegro takie cos:
moim zdaniem nie warto kupować tych zamienników, obecnie masz obie oryginalne z tym, że różnych firm, ale i Hella, i Valeo montowano w fabryce, lepiej zrobić tak jak bruczyk napisał, spolerować szkło, zobacz sobie do tematu Olo jak on ksenony spolerował, a jeżeli chodzi o uchwyt silniczka to sobie go dorób
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
szit, szybko zmatowieją, porysują się i będą gorzej świeciły. Nie polecam zamienników w tej kwestii, chyba że to kwestia PLN-ów to wtedy rozumiem powód.
Witam! Podpinam się pod temat. Mam do Was pytanko co jest lepsze: regeneracja odbłyśników + nowe szkła czy lepiej kupić ori HELLA nóweczki bo widziałem takowe na allegro w całkiem przyzwoitej cenie. Moje mają już prawie 15 lat, chrom zaczyna złazić, szkła pożółkły, zniszczone piachem do tego w prawym kloszu jest dziura od kamienia;/ Co lepsze, jak wygląda to w kosztach? Nówkę sztukę manualną bo takie mam da radę wyrwać za ok 150 PLN, co Waszym zdaniem wyjdzie lepiej? nie ukrywam że ważne są dla mnie też koszty....
niestety lampy muszą sobie poczekać;/ zrobiłem hamulce, cały komplet: tarcze klocki i bębny-BREMBO, szczęki-TRW, do tego zestawy montażowe, reperaturki zacisków, cylinderki, jeden przewód wymieniony na miedziany, nowe czopy i łożyska na tył i się nazbierało prawie 1000pln;/