[6n] 1,9 D szarpie podczas jazdy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sektorsj
Newbie
Newbie

[6n] 1,9 D szarpie podczas jazdy

Post autor: sektorsj »

Szanowni koledzy , dopiero od kilku dni jestem posiadaczem VW Polo 1,9D , więc moja wiedza jest znikoma.Podczas jazdy zaczyna szarpac silnikiem,wystarczy delikatnie dodać"gazu"i praca silnika się stabilizuje jednakże przy próbie wyrównania prędkości czyli minimalne zdjęcie nogi z "gazu" zaczyna znowu szarpać.
Bardzo proszę o pomoc
s
silveradrien
Newbie
Newbie

Post autor: silveradrien »

witam. mam podobny problem w swoim polo 1.9 D AEF, jutro wymieniam filtr paliwa, zobaczę czy pomoże. Czy Ty doszedłeś co było przyczyną szarpania w Twoim aucie?
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

u mnie autem szarpało podczas jazdy bo cos EGR mi pierniczył i jak wezyk podcisnienia zdjalem to wszystko chodzilo ok.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

szarpie i klekoce silnik na wolnych obrotach ? prawdopodobnie sprzęgło jedno kierunkowe altka .
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

mnie szarpało bo miałem walniety zawór na pompie od zmiany kąta wtrysku ale u mnie jeszcze dodatkowo kopcił na biało. Pierwsze co bym zrobił to zmienił fitr paliwa pożniej szukał dalej bąbelki w przewodach paliwowych EGR kąt wtrysku itp trzeba szukac ale najpierw filtr paliwa
s
silveradrien
Newbie
Newbie

Post autor: silveradrien »

wymian filtra paliwa i powietrza nic nie dała, jak będzie ciepło to wyczyszczę egr bo po ściągnięciu samego podciśnienia nie ustąpiło.
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

nic nie pomoże jeśli ściągniesz podciśnienie jeśli EGR jest zapieczony[ zaślep przy bloku] , o ile to EGR .
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”