Przelacznik swiatel mijania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawelF1
Newbie
Newbie

Przelacznik swiatel mijania

Post autor: pawelF1 »

Witam jestem swiezo upieczonym posiadaczek polowki hatchback 92' 1.3 benzyna na gazniku. Mam maly problemik z przelacznikiem swiatel mijania. Zauwazylem ze cos mi nie stykalo w przelaczniku gdyz nie podswietlalo mi deski trzeba bylo ruczyc przelacznikiem, wiec postanowilem rozebrac ten przelacznik. To rozebranie nic mi nie dalo a wrecz przeciwnie chyba zepsulem cos bo jak go spowrotem zlozylem to juz mi nie dzialala cala strona prawa pozycji podswietlenie tablicy i wnetrza zegary itp. i teraz nie wiem czy to bedize wina tego przelacznika czy tez czego innego. Dodam ze sprawdzelm bezpieczniki i wszystko ok teraz zrobionu mam mostek na bezpiczeniku i dziala ale chcialem zeby wszystko gralo jak nalezy. Jeszcze dodam ze jak rozlozylem ten przelacznik to wypadl mi taki malutki precik stalowy tyle ze niegdzie mion tam nie pasuje i nie jestem pewien czy on tam byl. Prosze o pomoc ludzi z wiekszym doswiadczeniem na temat tego auta. Z gory dzieki Sor ze tak sie rozpisalem...
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

ja jak swój rozebrałęm (gasły mi światła po każdej chopie :)), w sumie rozebrałem, poczyściłem styki, i złożyłęm tak jak było. Jak jesteś z pobliżu Żor, to złoże ci to, oczewiście jak wszystkie blaszki będą :)
a taki przełącznik używke kupowałęm za 30 zeta, przerabiałem go na przełącznik podgrzewania siedzeń.
Jedny słowem trzeba to widzieć aby złożyć jak według mnie :)
Aha, jeszcze jak rok 92 to nie będzie to wtrysk prypadkiem a nie gaźnik?!?
p
pawelF1
Newbie
Newbie

Post autor: pawelF1 »

No wlasnie sprobuje to oczyscic jak znajde chwile, a nie orientujesz sie gdzie ten precik co mi wypadl chyba z przelacznika pasuje bo jak dla mnie to nigdzie. a co do tego czy to mono to raczej nie na 98% no chyba ze sie myle ale tak mi powiedzial znajomy mechanik bo z rozpoznawaniem tego mam problem czy mono czu gaznik i dopiero to auto zaczynam ogarniac. tak propo to jestem ze szczecina wiec kawalek jest ale dzieki za dobre checi..
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

napewno ten pręcik ci wypad z wyłącznika i temu nie ma postoju z prawej strony ii na desce
przydało by sie jakieś zdjęcie rozebranego wyłącznika :roll:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
Pavulon
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pavulon »

A może to wcale nie kwestia przełącznika samego w sobie? U mnie gasły światła mijania, świeciły się tylko pozycje... na hopach, czy krawężnikach pobłyskiwały chwilami normalnie. Okazało się, że kable były prowizorycznie łączone i izolowane grubą taśmą, która z czasem twardniała i pękała, powodując braki w łączeniu... Przyjrzyj się kabelkom również.
Obrazek
Polo Steilheck Universal, 1992, 1043 ccm, sppi
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

No włąśnie, pozbieraj to razem, i cyknij fotę, może dojdziemy co do czego :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”