niepokojące podczas jazdy...prosze o pomoc!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamil0510
Raczkujący
Raczkujący

niepokojące podczas jazdy...prosze o pomoc!!

Post autor: kamil0510 »

witam nie znalazlem nigdzie wiec pisze do Was drodzy uzytkownicy moze ktos jest w stanie mi pomoc. mianowicie moj problem polega na tym ze podczas jazdy uslyszalem piszczenie tak jakby w kole podczas obrotu a druga sprawa ze od pewnego czasu slysze niby w kole nieby w podwoziu takie jakies chrupanie co to moze byc? dziekuje za pomoc z gory pozdrawiam
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Może być kilka rzeczy.
Z Twojego opisu właściwie nic nie wynika.
Moja propozycja jest taka abyś podniósł samochód i poszarpał trochę kołem w różne strony. Zakręć nim również. Być może coś więcej spostrzeżesz.
Czasami umiejscowienie zgrzytów i pisków z kabiny jest subiektywne. Wali niby z przodu a do naprawy z tył.
Obadaj i napisz coś więcej. Niestety czasami trzeba się przed polo ukorzyć i paść na kolana :)
Sprawdź również hamulce.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
w
wojjttek22
Newbie
Newbie

Post autor: wojjttek22 »

chrupanie rownie dobrze moze byc od ukladu wydechowego z tego miejsca dzwiek moze prznosic sie wszedzie, a co do piszczenia to moze cos sie dostalo miedzy klocki a tarcze .
[quote=""Artpolo""]Moja propozycja jest taka abyś podniósł samochód i poszarpał trochę kołem w różne strony. Zakręć nim również. Być może coś więcej spostrzeżesz.[/quote]
zgadzam sie z Artpolo .
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Mam ten sam problem. Jak będzie Ci piszczeć machnij kierownicą w miare ostro i posłuchaj czy przestaje na czas machnięcia. Jeżeli tak to klocki ocierają o tarcze...
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”