[9n] koła ciężko chodzą

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
matixe
Newbie
Newbie

[9n] koła ciężko chodzą

Post autor: matixe »

grzeją mi się koła z porzodu (oba), jak podniosłem auto to okazało się że ciężko chodzą, zdjąłem je i wymontowałem zaciski hamulca a tarcze dalej ciężko chodzą? co może być przyczyną tego?
z tyłu przy chamulcach bębnowych też jakoś ciężko te koła się kręcą, co z nimi nie tak??
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

Mogą to być zatarte łożyska. Wyczyśc i sprawdź czy dalej tak się dzieje ;)
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
B
Butthead
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Butthead »

Ciężko chodzą? Tzn. jak zakręcisz kołem przednim i puścisz to od razu staje koło, czy jeszcze chwilę się obraca? Po przejechaniu kilku km koła(felgi) są gorące, śruby, czy trzonek przegubu? Proponowałbym przejechać na rolki sprawdzić opory toczenia kół.
r
rutyn
Newbie
Newbie

Post autor: rutyn »

Jakie łożyska polecacie?? Najlepiej takie które fortuny nie kosztują.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Nie kupuj tureckich brazylijskich czy chinskich, bo przejedziesz niewiele i znow bedziesz mial do wymiany. Nie oszczedzaj na lozyskach, sprawdz wpierw czy na lozysku sa loga jakiegos producenta i kup takie same jesli beda w przystepnej cenie.

Ja np w Peugeot 106 92r. mialem fabrycznie SKF, komplet mnie kosztowal 101zl na przód.

Polecam hurtowanie z łożyskami w moim miescie TRANZAX w Bydgoszczy, na Ujejskiego.
Maja tez w detalu sprzedaz, dzialaja od wielu lat i wszystkie sklepy w moim miescie mialy wyzsza cene niz oni.
namiar: http://www.tranzax.pl/main.php

Dodam od siebie ze tą 106stke mial poprzednio moj ojciec od nowosci i lozyska w przednich piastach wymienilismy po 140tys km dopiero jak zaczely szumiec, ale nie byly w takim tragicznym stanie ze sie cale grzeja mimo iż to nie wina zaciskow. A z tylu nie wymienialismy jeszcze ich. Wszystko zalezy od jazdy. Ojciec lubi jezdzic na co dzien ekonomicznie, wiec i przebieg nie dziwi.

Ale wracajac do tematu, SKF to znana i dobra firma, a za jakosc sie placi, nie ma nic za darmo. Łozysko powinno byc takiej jakosci zeby za swojej kandencji tylko raz je wymienic.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”