Kolego, to nie jest dział do tego przeznaczony. Od tego jest 100 Technicznych pytań do...
A jeżeli chodzi o Twoje pytanie, to ja na pewno tego nie robiłem i myślę że nie ma takiego, który by się na to porwał. Sama głowica wydaje mi się że nie sprawiłaby problemu, ale oprócz tego że założysz głowicę, masz w niej 2 wałki rozrządu, a co za tym idzie nie pasowałby pasek, podejrzewam że pompa wody też nie (albo kółko, które ją napędza). Ogólnie to połowę zawartości komory silnika musiałbyś wymienić, a nie samą głowicę. Według mnie jak już chcesz mieć 16v, to po prostu kup sobie silnik AFH i po kłopocie.
Tak wiem że bym musiał wrzucić połowę osprzętu z silnika AFH tylko moje pytanie dotyczyło spasowania samej głowicy... Gdy podejdzie głowica to już połowa sukcesu potem tylko wydech, wtryski, komp , dolot, prawdopodobnie przepustnica, wałki, rozrząd itp...
dziembik temat sprawdzałem w takich kombinacjach na club.polo.uk bryluje gość o nicku mikemk. Pytałem go o podobną kwestię a konkretnie o głowicę z AFH do AEE, napisał że się nie da bo za wysoka jest. Grzebałem bardziej ale nie znalazłem na necie nigdzie takiego gotowego i jeżdzącego projektu. Z tego co wiem goście na luzie pakują np. głowę od AEE/AEA do ADXa.