[9N3] Woda w środku samochodu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kucu
Newbie
Newbie

[9N3] Woda w środku samochodu

Post autor: kucu »

Witam mam taki dosyć poważny problem. Stoi mi woda na podłodze u pasażera z przodu i z tyłu jest to o tyle dziwne że jak wyciągnę to wodę z przodu i z tyłu po każdym opadzie deszczu wraca z lewej strony nic tylko z prawej. Wątpię żeby była to podłoga dziurawa po 5 latach oglądałem samochód od dołu i obudowa jest cała. Miał ktoś taki problem mi wydaje się że jest to odpływ wody zatkany . Był bym wdzięczny za odp jeżeli to jest odpływ to jakaś instrukcja jak to wyczyścić z góry THX
d
dziembik
Newbie
Newbie

Post autor: dziembik »

ja również miałem taki problem , przyczyną były zatkane kanały odpływowe pod podszybiem. i woda leciała mi do środka samochodu przez komorę wentylatora. musisz je dokładnie wyczyścić.
k
kucu
Newbie
Newbie

rozebralem to i odpływ jest czysty może dziura w podłodze ?
m
marek66
Newbie
Newbie

Post autor: marek66 »

sprawdź uszczelki poszycia drzwi tego które znajduje się pod tapicerką do którego jest montowany mechanizm opuszczania szyby i głośnik , jeżeli w dolnej części ta uszczelka słabo przylega lub jest zagnieciona to woda będzie się dostawała do wnętrza właśnie w tym miejscu , przerabiałem ten problem już kiedyś.
k
kucu
Newbie
Newbie

Miałem jakiś przeciek pod szybą ;/ ale chyba dalej leci ogólne moje zdanie o tym samochodzie to POMYŁKA
(Polo IV 2005 rok 57 tys przebieg ) Przez pięć lat nic teraz planowanie głowicy wymiana zaworów itp 2,500 zl wachacze + sworznie 600 zl teraz przegub ( po 2 tys jak go kupiłem poszła pół oska ) Porażka VW tyle tylko o tym napisze
s
strażak
Newbie
Newbie

Post autor: strażak »

ponawiam temat. Mam podobny problem z wodą od strony pasażera. Tylko że u mnie woda jest wtedy jak jadę po kałużach. Po deszczach woda się nie pojawia.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

strażak normalnie bym obstawiał przegniłą podłogę ale po 9n bym się tego nie spodziewał O.o
chodź warto sprawdzić
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Taa, przebieg taki ''europejski'' więc głowice planujesz.

Ale za mało info.. masz szyberdach?
wykręć fotel pasażera, odegnij podłogę, wysusz dokładnie i jedź z tak odgiętym dywanem na myjnie i posprawdzaj skąd sie pojawia wyciek.
i sprawdź kabinówke czy woda się nie leje tam.
Obrazek
s
strażak
Newbie
Newbie

Post autor: strażak »

nie no podłogi nie mam przegnitej. Zauważyłbym coś jak olej zmieniałem. No i teraz lpg zakładałem to też by mi coś powiedzieli.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”