[6n2] prawdziwy przebieg ???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marco2000
Newbie
Newbie

[6n2] prawdziwy przebieg ???

Post autor: marco2000 »

Witam ,mam pytanko czy można jakos sprawdzic prawdziwy przebieg polóweczki 6N2 ?
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Musisz podpąć Polo do VAG'a kablem który obsługuję odczyt pamięci ukrytej (nie tej z licznika).
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Kamil K""]VAG'a[/quote]
VAG-COM tego nie zrobi. Zwykły kabel z allegro też nie. Potrzeba program Vag Tacho lub Tacho Pro i pare jeszcze innych.
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

w tym modelu nie ma możliwości sprawdzenia ori przebiegu - nie jest on nigdzie (oprócz zegarów) zapisywany , a nawet gdyby był to musiałby zmieniać go jakiś amator kwaśnych jabłek żeby nie zmienić w kości edc ECU i w tym momencie już pozostaje tylko wiara w to co na zegarze , ewentualnie jeśli autko było serwisowane to pozostaje ASO chociaż nie jestem pewien czy jeszcze podają takie info
Obrazek
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

Niech się lepiej wypowiadają osoby które mają pewną wiedzę lub doświadczenie. U mnie na zegarze widnieje 97 000, a kumpel auto elektryk wyczaił po podpięciu się (nie vag comem, tylko czymś czego nie znam) że oryginalnie mam 160 000. Więc: da się !
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

twoja pola to TDI w teorii w grupie VAG zczytanie przebiegu z EDC15 jest możliwe od 99` (zdarza się bardzo rzadko) w standardzie 01`lub 02` nie pamiętam dokładnie ale tylko w DIZLACH ! dlatego piszę że w tym modelu nie ma możliwości sprawdzenia - popatrz w stopkę marco2000 6n2 1.4 16V , a co do samej zmiany przebiegu to tak jak wyżej [quote=""savic""]to musiałby zmieniać go jakiś amator kwaśnych jabłek żeby nie zmienić w kości edc ECU [/quote]
prosty wniosek odnośnie twojego przebiegu :mrgreen: - po za tym nie mając o tym pojęcia napewno nie pisał bym w tym temacie
Obrazek
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

mozliwe ze zostal wymieniony komputer i wziety z auta o wiekszym przebiegu, a na liczniku jest orginalny przebieg

taki sam problem ma Hiszp4n od nas z forum ze swoja 6n2 tdi
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Przebieg samochodu zakupionego w Polsce liczymy według wzoru Murphego dla czasu potrzebnego na wykonanie danej czynności.
(Przebieg *2)+1
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

dokładnie mam ten problem :) na liczniku mam 120tys a na serwisie pokazało około 218tys, koleś w serwisie powiedział ze poprostu mógł być sterownik wymieniony ale to tylko wróżka powie :) na początku przy kupnie mnie to martwiło ale pola lata jak pszczółka wiec już o tym nie myśle :) więc jeżeli nic sie z polówką nie dzieje to sie nie martw i nie sprawdzaj bo i tak nic Ci to nie da ;p
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""savic""]twoja pola to TDI w teorii w grupie VAG zczytanie przebiegu z EDC15 jest możliwe od 99` (zdarza się bardzo rzadko) w standardzie 01`lub 02` nie pamiętam dokładnie ale tylko w DIZLACH ![/quote]
W Plawniowicach Aoox podpinal po kolei auta i wyszlo, ze w 6N2 sie da bez problemu odczytac ori przebieg. Nie pamietam jak jest z 6N, ale chyba juz w zegarach po wrzesniu 1997 tez sie da.
Awatar użytkownika
jacekjjmixer
Newbie
Newbie

Post autor: jacekjjmixer »

Byłem ostatnio w serwisie VW zorientować się po kilka części, przy okazji zapytałem się czy można sprawdzić historię auta i za ile.
Pan bardzo miło odpowiedział że iestnieje taka możliwośći i kosztuje 100zł
Podziękowałem :-D :grin:
WVWZZZ6NZYD535185
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: volks85 »

u mnie widnieje przebieg 42 tys rocznik 2000, nikt mi w ten przebieg nie wierzy choć faktycznie jest bardzo duŻo dowodów na autentyczność w tym CAŁKOWICIE PEŁNA DOKUMENTACJA! stare naklejki wymiany oleju, ledwo widoczne, pisze, że w roku 2005 miał zmieniany olej CASTROL przy przebiegu 20 tys km, był jeszcze fabryczny rozrząd itp.
poza tym stan auta zarówno z zewnątrz jak i w środku o tym świadczy
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote=""jacekjjmixer""]Byłem ostatnio w serwisie VW zorientować się po kilka części, przy okazji zapytałem się czy można sprawdzić historię auta i za ile.
Pan bardzo miło odpowiedział że iestnieje taka możliwośći i kosztuje 100zł
Podziękowałem :-D :grin:[/quote]

U mnie w ASO 60 zł takie sprawdzenie;p
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

Tak jak napisał savic nie da się sprawdzić inaczej jak tylko wiarygodny stan serwisowania po nr VIN w ASO lub odczytać to, co jest zapisane w sterownikach.

Przebieg jest zapisywany w pamięci zegarów, w EEPROMIE EDC15x (ECU) i w nowszych modułach komfortu.
Jeżeli zawodowiec zmienia przebieg to we wszystkich miejscach a nie tylko w samych zegarach i nie ma możliwości tego sprawdzić kablem z Vag Com-em.

Jedynie amator i właściciel chcąc zaoszczędzić trochę PLN zmienia tylko w zegarach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”