Witam
W moim Polo zauważyłem ostatnio że podczas postoju np w garażu przy "przegazowaniu" słychać dziwny dźwięk jak autko ciągnie lewe powietrze. Jest to polo z 98 roku z silnikiem 1,4 44 kW. Obawiam się czy to nie może być pęknięty kolektor z tworzywa sztucznego lub któryś z węży ma dziurę?!
Dźwięk wg mnie słychać w okolicach filtra powietrza i przepustnicy, ale nie potrafię sam tego zlokalizować. Macie jakieś propozycje co to może być? Lub jakieś doświadczenie w tym temacie? Bardzo proszę o pomoc.
Ciężka z tym sprawa jedynie co mi przychodzi na myśl to zakupić samostart w sprey i delikatnie pryskać okolice tego syku jak zwiękrzą sie same obroty to masz miejsce gdzie zasysa lewe powietrze.Można też sprawdzić uszczelke między puszką filtra powietrza a przepustnicą bo jak piszesz to nie ma wpływu na wolne obroty tylko po przegazowaniu gdzie jest zwiększone podciśnienie ,potem wężyk odmy wchodzący do puszki filtra,tyle mnie sie wydaje a czy pęknięty kolektor dolotowy to raczej nie prędzej uszczelka pod nim ale wtedy by nie działały wolne obroty prawidłowo bo silnik chodzi na mieszance paliwa i powietrza a nie na samym powietrzu.
[quote="Dziadek13"]Można też sprawdzić uszczelke między puszką filtra powietrza a przepustnicą[/quote]
a da się tą uszczelkę wymienić? o co pytać w sklepie motoryzacyjnym?
Zacznę od tych podstawowych rzeczy tj od uszczelki (wymienię ją) a potem sprawdzę jakoś lepiej ten wąż bo na pierwszy rzut oka wszystko z nim ok. Tzn zastanawia mnie tylko to czy on powinien być jakoś zamocowany szczególnie tzn jakimś zaciskiem albo opaską? bo jest on tylko nasunięty na wyście od puszki z filtrem na ten tzw króciec.
Dodać jeszcze muszę że ostatnio wymieniłem tłumik środkowy i końcowy i dziś zauważyłem że w środku tzn w kabinie czuć spaliny... Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. To może mieć jakiś związek z tym lewym powietrzem? Dodam że spaliny dostają się przez kratkę nawiewu. Może to mieć związek ze sobą?
Ale zaczęło "śmierdzieć" dopiero po wymianie, tak myślę czy to nie złącze elastyczne, no i mam oberwaną jedna szpilkę która trzyma 1 część wydechu odchodzącą od silnika, sa 3 ale trzyma się tylko na 2, wcześniej nie było tego czuć z tego miejsca. tak że myśle że to nie od tego, sprawdzę jeszcze resztę tłumików.