Jak sprawdzić czy działa pompa wspomagania? jak napedzana?

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

o
omegan
Newbie
Newbie

Jak sprawdzić czy działa pompa wspomagania? jak napedzana?

Post autor: omegan »

witam

Moze mi ktos powiedziec jak spradzic czy pompa wspomagania dziala prawidlowo czy jest uszkodzona? świeci mi sie kontrolka zolta od wspomagania, bo mialem wyciek plynu ze wspomagania i naprawilem to, wlalem nowego plynu, ale teraz swieci mi sie ta kontrolka z tego, wspomaganie nie dziala bo kierownica chodzi bardzo ciezko. mam VW polo z roku 2002, czy moze mi ktos powiedziec czy ta pompa jest elektryczna czy jak napedzana? bardzo prosze o pomoc?
A moze to wina tego ze nie odpowietrzylem tego ukladu? ale jak to zrobic?

pozdrawiam i bardzo was prosze o pomoc
czekam na odpowiedz i licze na wasza pomoc
z gory dziekuje
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

A może VAG i kasowanie błędów?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

mozliwe ze musisz podjechac na stacje diagnostyczna żeby Ci podłaczyli Polo pod komputer (VAG) i odczytali błędy. ewentualnie kasują błąd wspomagania który mogł sie pojawic po usterce i nalezy go skasowac aby wspomaganie działalo prawidlowo. to moze pomóc ;)
Awatar użytkownika
wegi3
Newbie
Newbie

Post autor: wegi3 »

Witam ! Miałem podobny problem ! Tylko tle ze mi wąż sie urwał od pompy i cały płyn uciekł . Wydaje mi sie ze wspomaganie bedziesz miał na pasku ! Musisz wjechac na kanał i zobaczyć czy masz pasek być moze pasek tobie strzelił albo zatarłeś pompę tym ze nie miałeś płynu co jest juz kosztowniejsza sprawą !
!
Awatar użytkownika
siwylol2
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: siwylol2 »

Witam,
A ja mam taki problem przy skreconych kołach na maksa jak by spdały obroty , występuje obciązenie dla silnika . Ostatnio cos tez brzeczy w okolicy pompy własnie przy ruchach kierownica. Moze ktos mi powiedziec co to moze byc? Czy to moze pompa juz siada czy cos innego.

Pozdrawiam
VW Polo 1,9 D 1996r
g
grzech19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grzech19 »

Sprawdź poziom oleju wspomagania.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”