polo 95 problem z kolem przedni

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

polo 95 problem z kolem przedni

Post autor: FilipO »

witam.mam maly problemik. chcialbym sie tylko dowiedziec czy da rade to naprawic...mianowicie kupilem oponki 175/65/13 i od strony pasazera moja poli zostala stuknieta niestety juz po dokonaniu zakupu minal czas i nie moglem oddac poli poprzedniemu frajerowi-wlascicielowi ktory mnie bardzo oszukal na tym aucie- ale to nic :) wloze serca i poli odzyje :)--> mam nadzieje. przechodzac do problemu to po zalozeniu kapcia obciera ono o prog od strony pasazera a od strony ierowcy jest ok 4 cm roznicy... gdzie moze tkwic problem ?? dodam ze drzwi od pasazera na loczeniu z blotnikiem rowniez sie rysuja gdyz szpara midzy drzwiami i blotnikiem jest za mala i nie taka sama jak od str. kierowcy... gdzie moge szukac problemu...
"...Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski..."
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote="FilipO"]problemu to po zalozeniu kapcia obciera ono o prog od strony pasazera a od strony ierowcy jest ok 4 cm roznicy...[/quote]

Prawdopodobnie podłużnica cofnięta, musisz jechać na ramę do jakiegoś warsztatu blacharskiego żeby CI wyciągnęli.
Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: FilipO »

mysliszze to duzy koszt takiego prostowania ??
"...Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski..."
Awatar użytkownika
sieran
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sieran »

FilipO
Najpierw to pojedz na stacje kontroli pojazdów... tam Ci powiedzą co jest nie tak... nie ma co gdybać...
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

FilipO
masz nie mały problemik, jesli az tak ulepione jest te polo to zapewne "buda" jest naruszona, trzeba naciągać
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote="FilipO"]mysliszze to duzy koszt takiego prostowania ??[/quote]

Z tego co pamietam to koło 100 zł u mnie w mieście. Ja miałem podobny problem tylko że jak założyłem koła 15-stki, tarło mi przy skrętach. Później jak się okazało miałem cofniętą podłużnicę po wizycie w rowie zimą, niby autu nic się nie stało (nie licząc pogietej dokładki wąskiego) a tu wszystko wyszło przy zmianie felg. Mi zrobili to za free po znajomości, 15 min roboty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”