Drążek skrzyni Biegów 1.4 D

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Real
Newbie
Newbie

Drążek skrzyni Biegów 1.4 D

Post autor: Real »

Mam pytanie nie wiecie co zrobić żeby drążek skrzyni biegów tak nie hałasował?/
Prosze o szybkie wyjaśnienie mi problemu.

I 2 pytanie czemu mi wchodzi ciężko 5 bieg i nie raz jak jest jakiś uskok na drodze mi wyskakuje??
VW Polo 86C2F (typ 87C) 1.4 diesel:D
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Co do 5tego biegu, to miałem podobnie, wyskakiwał kilka razy aż w końcu szlak go trafił, pamietam ze kupe kasy wtedy wybuliłem, jak podskoczylem do mechanika to mi powiedzial ze one tak maja i co jakis czas trzeba skręcic 5bieg bo sie odkreca czy jakos tak :scratch:
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

halasuje tzn drga na wolnych obrotach ?? niestety jest to normalne :/ mozna ,a nawet trzeba gumy podlozyc , pozatym wejdz pod auto i sprawdz czy Ci guma wodzika z miski wybieraka nie uciekal gdzies ..
jesli wyskakuje Ci bieg tzn ze masz malo oleju ,za jakkis czas rozwali Ci zebatke 5biegu ,i juz go nie wrzucisz :/ koszt naprawy ok 500zl .. pewnie da sie taniej ,kwestia znalezienia tej zebatki co jest cholernie trudne :/ ,lepiej nowa skrzynia kup .. dodam ze ta zebatka jest plastikowa dlatego szybko konczy ,i po wycieku oleju ona pierwsza jest odslonieta :/
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
R
Real
Newbie
Newbie

Post autor: Real »

Tak drga na niskich obrotach.

Tzn ten 5 bieg rzadko kiedy wchodzi, mechanik powiedział ze jakies sruby na skrzyni trzeba wyregulowac i powinno byc ok
VW Polo 86C2F (typ 87C) 1.4 diesel:D
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

moze chodzilo mu o śruby na wodziku ( 9) i wyregulowanie drążka .. z tym że sprawdz sobie olej , i jak juz bedziesz regulował wodzik to podłuż gumy :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”