Konserwacja podłogi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mario1987
Raczkujący
Raczkujący

Konserwacja podłogi

Post autor: mario1987 »

witam mam pytanie. zabieram sie za konserwacje podłogi. moje pytanie to czy ktos z was robil i jak porządnie sie do tego zabrac. tzn jakie preparaty uzyc w jakiej kolejnosci czyli krok po kroku :) co w sytuacji gdy natkniemy sie na jakąś "dziurke" tp.
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

ja podłoge konserwowałem BITEX-em kosz puszki 1L. ok 30zł a zabierałem sie tak: pierw jechałem na myjnie pod cisnieniem umyc podłoge ile sie dało potem czekałem az wyschło. wjazd na kanał . potem szczotka druciana lekko przejechac . potem zmiotka lekko i potem kładłem pierwsza warstwe taka zadsza ( rozcieńczyć rozpuszczalnikiem) a potem druga poleciała grubsza. nakładałem wszystko pedzlem. a jak napotkasz dziurke to rozwierc ja zeby rdzy nie było potem jakis podkład potem małą blaszka na nity i daj pomiedzy silikonu troche i potem malujesz to wszystko bitexem.
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Odradzam bitex, po zimie nie ma czego zbierać, dobra konserwacja kosztuje od 100 zł w góre.

I nie... nie miałem go źle nałożonego, po prostu jest kijowy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Zamiast silikonu lepiej BOL masa uszczelniajaca na pedzel, ogolem BOL jest lepszy niz Bitex a dwa to zwykly BARANEK konserwuje dostatecznie podwozie a profile zamkniete to inna bajka
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

ja ostatnio malowałem całe polo i latałem dziury w podłodze. nie były one zbyt duże, ale woda się dostawała do środka. troche wiertarka z nakładką ala szczotka druciana je potraktowałem, potem polałem fosolem, farba podkładowa i na koniec mata szklana z żywicą (tzw. zestaw naprawczy) i jak narazie ładnie się wszystko trzyma i nic nie przecieka. a kosztowało mnie to 8 zeta za fosol i 16 za zestaw naprawczy.
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: byczynho »

Witam. Przepraszam, za dołączenie się do tematu ale założenie nowego mija się trochę z celem ;p Czy możecie powiedzieć co zrobić z marną podłogą w środku? samochód trochę już przeszedł i podłoga w środku wygląda fatalnie.
POLO ! i jedzie się lepiej
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

[quote=""byczynho""]podłoga w środku wygląda fatalnie.
[/quote]

Co masz na myśli :?: Jest brudna, zardzewiała, nie ma jej wcale :?: Ciężko odczytać Twój przekaz :grin:
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

"Tatuś" wjechał kiedyś tym samochodem na karpę w lesie :p Zrobiła się dziura w podłodze. Nie wiem jak, czym i kto to robił ale dziurę załatali i pomalowali farbą. Ta farba popękała i odprysła :p
Awatar użytkownika
marcin1.4
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: marcin1.4 »

tak jak kolega ,,bruczyk,,jak sa jakies niewielkie dziurku masa uszczelniajaca Bool jak wyschnie cala podloge sikasz ,,Barankiem,,(protektor anty zwirowy)to jest cos takiego jak niekture auta maja na progach taka gruba gumowata struktura za zwyczaj jest polakierowana w kolor nadwozia.
jak juz wygrasz z podloga proponuje konserwacje nadwozia rozbierasz caly sodek ,tapicerki dzwi ,tylnej klapy,boczki i wszystkie wneki sikasz ,,fluidolem,,(Bool) bedzie wyciekalo z odplywow wody w drzwiach,tylnej klapy zmijesz tb bez problemu bezynom estrakcyjna...

Malue auta od 10lat ObrazekObrazek

p.s sorki za byki
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

odradzaam barankiem robić, na początku konserwacja barankiem będzie ładnie wyglądała, ale po jakimś czasie pod warstwą, którą nałożyliśmy będzie dalej się tworzyła korozja, także odradzam baranka ! najlepiej to dobrze wyszyscić rdzę pod spodem, a potem wystarczy czarne mazidło i będzie gitara ! kumplowi tak robiłem w eskorcie dwa lata temu i wszystko jest ok :)
Awatar użytkownika
marcin1.4
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

i tu sie z toba zgodze ,zapomnialem dodac zeprzed gumowaniem i barankiem cala podloga - szczotka druciana lub cos w tyms tylu i na przod....a wewntualne ogniska korozji smarujesz,,kortaninem,,-(pytaj w mieszalniach lakieru)
b
byczynho
Mały interesant
Mały interesant

Panowie, to mnie przerasta :p Ale dziękuje za rady ;-)
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

duzej filozofi w tym nie ma. a obojetnie czym zamazesz nie wyczyszczona rdze to i tak to wyjdzie po jakims czasie. najpierw luzna rdze szczotka lub papierem na to jak juz kolega mowil Cortanin F lub odrdzewiacze Fertan (ale to juz drozsza zabawa) a dalej dopiero jakies zabezpieczenia, chodz podobna sa tam jakies konserwacje co niby sie lacza z rdza ale nei wiem nic dokladniej na ten temat.

marcin1.4
skad jestes jesli mzona spytac
Awatar użytkownika
marcin1.4
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""bruczyk""]marcin1.4 skad jestes jesli mzona spytac[/quote]

Bydgoszcz
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”