Na początek : praca systemu sterowania wtryskiem paliwa w trybie awaryjnym, np. z powodu wadliwej pracy tak prozaicznego elementu jak czujnik temperatury ciechy chłodzącej .
Na tym etapie wskazane jest przeprowadzenie diagnostyki poprzez złącze diagnostyczne samochodu i wyczytakie błędów - szukanie metodą podmieniania elementow może okazać się kosztowne i przy tym nieskuteczne.
Później dopiero można poszukac, zaczynajac od ... oporów ruchu ( kuriozalnie szerokie opony, blokujące hamulce czy łożyska wcale nie są sytuacją wyjątkową ), czy ... umiejętności i nawyków kierowcy...
wszystko wplywa na spalanie. Np to ze masz opony zimowe, mrozy, szerokosc opon, chamulce itp. mi polowka 1.6 pali 10 i tez mysle ze to za duzo ale bezyna tak ma " cieżka noga " robi swoje. Nad tym tez trzeba pomyslec moze to nie wina autka tylko twojej nogi. Dodam ze jak moja siostra czasem pozyczy moje autko to pali ono 7-8 l przynajmniej wg moich obliczen. Ale ja tak nie potrafie...
misiek1615
sprawdz sonde, i czujnik temperatury na pierwszy rzut...
temp. Ci autko trzyma ? Moze termostat przepuszcza i jezzdzisz na niedogrzanym silniku ?