witam mam takie pytanko w mojej polowce 1.4 benzyna temperatura trzyma na 90tce temperature lapie bardzo szybko ale z nadmuchu leci minimalnie cieple powietrze co moze byc przyczyna.
możliwe że zapowietrzony układ masz i dlatego nagrzewnica nie grzeje, najlepiej wymień sobie cały płyn spuszczaj stary płyn dolnym wężem od chłodnicy, zalej nowym i rozgrzewaj silnik do 90 aż termostat się otworzy i puści cały płyn na duży i mały obieg, przy tym nagrzewnice na ciepło ustaw na max.
Sprawdź czy przy 90*C masz gorące przewody dochodzące do nagrzewnicy z tyłu obudowy filtra, jak tak to może ciepły kanał się do końca nie otworzył w wentylacji.
witam wszystkiego najlepszego w nowym roku odnosnie ogrzewania plyn wymienilem mozefaktycznie jest gdzies uklad zapowietrzony albo zawor na nagrzewnice minimalnie sie otworzyl jak to sprawdzic.
Moze tez nie otwiera ci sie obieg nagrzewnicy pomimo krecenia pokretlem. Tutaj tez moze byc jakies uszkodzenie i brak jest polaczenia miedzy pokretlem a zaworem.
mozecie mi napisac jak sie do tego zabrac zeby sprawdzic ten zawor a tak pozatym to ja zciagalem juz linke przekrecalem ten zawor i niebylo rezultatu co moge jeszcze zrobic ratunku . przy tej pogodzie zimno w nim jak niewiem co.
moze zakamieniiona nagrzewnica jest i w ogole nie leci przez nia plyn ? weze ktore ida do nagrzewnicy sa gorące ? tzn ten waz doprowadzajacy ciecz od bloku do nagrzewnicy ? jesli tak tzn ze nagrzewnica jest zatkana i dupa.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
witam wlasnie wrucilem z garazu a wiec odkrecilem korek rozgrzalem auto weze zaczely sie nagrzewac pierwsze dochodzace do nagrzewnicy igorny do chlodnicy gdy temperatora skoczyla lekko za 90tke otworzyl sie termostat izaczely sie robic gorace wszystkie weze plyn minimalnie sie podniosl wentylator sie wlaczyl moment zchlodzil a z nadmuchu jak lecialo letnie powietrze tak leci powtorzylem to 3razy i efeku niebylo do nagrzewnicy oba weze byly gorace moze cos jest z tym zaworem jak sie do niego zabrac jak przekrecam pokretlo cieple zimne to slysze ze przezuca niewiem zgupialem.