witam, jestem posiadaczem vw polo 95r., 1.3 pojemność, 55km, zakupionym jakiś miesiąc temu, a o to mój problem: moim zdaniem samochód pali zbyt dużo, zatankowałem gazu za 40zł co wtedy 1l kosztował mniej więcej 2zl, czyli wychodzi gdzieś 20 litrów gazu, a przejechałem na nim około 200km, nawet nie, staram się jeździć dość spokojnie, jak myślicie jestem przewrażliwiony czy tyle powinien palić? dzięki za pomoc!
Co do tego spalania to chyba nie jest zbyt duzo. Moje 1.3 pali 7-8L benzyny zalezy jak sie przycisnie a gazu zawsze bierze troche wiecej wiec by sie zgadzalo
hej, mam polo 95r 1.3
ja na pełnej butli (29l.) robię 280 km. na takiej jeździe do miasta (7 km.) i z powrotem wydaje mi się ze to nie dużo wychodzi ciut ponad 10 litrów a przecież nawet silnik się porządnie nie rozgrzeje
Moje polo 95r. 1.0 nówka instalacja pali gazu tez 10 litrow ... moge w sumie przykrecic ale wtedy musze bujac pol godziny zeby sie rozpedzilo i w sumie jeden gwint to da bo duzej bedzie sie rozpedzal i spali tyle samo... nie wiem dokladnie teraz ile pali wymienilem termostat i filtr powietrza powinno sie obnizyc... zobaczymy