[quote="Wojciechu"][quote="borys_wrocek"]masz jakieś kompleksy ?? [/quote]
[quote="borys_wrocek"]Jeżeli chodzi o twoje wypociny powyżej to się nieźle obśmiałem.[/quote]
nie wiem czemu Ci nerwy puszczają
politycy pewnej partii tak właśnie mają, kto nie z nami ten przeciwko nam, lać odmieńca, złodzieja.
[/quote]
Akurat mi nerwy nie puszczają, i na razie to nie ja udowadniam że kto montuje gaz GTI ten złodziej i odmnieńca, jakoś nie najeżdzam na ludzi jeżdzących na pb. I nie widzę przeszkody dla jeżdzenia na pb, jak i LPG, natomiast ktoś tutaj widzi jakieś problemy.
[quote="Wojciechu"]
[quote="borys_wrocek"]Gaz mam [/quote]
to tłumaczy Twoją wściekłość. Wybacz kolego, ale ja nie mam kompleksu na temat tego czym i na czym jezdze. Skąd jednak wywnioskowałeś, że takowe mam? Bo mam zaniedbane auto? w maju było na kuracji 3M/zirconite, obecnie konserwowane woskami na bazie carnauby... Bo nie dbam o nie? olej VR1, paliwo tylko na markowych stacjach, co 3 bak 98... Naprawde nie mam kompleksów

[/quote]
Jaką wsciekłość ? Jeżdzę na CNG bo takie kupiłem ale potrafię docenić jego zalety jak u zauważyć wady. Ty widzisz tylko wady które zresztą wyolbrzymiasz. Cieszy mnie że dbasz o auto, ale wyobraź sobie że inni też potrafią o nie dbać, nie wykazując przy tym jakiejś strasznej awersji do ludzi do gazu.
[quote="Wojciechu"]
[quote="borys_wrocek"]z uporem maniaka klasyfikujesz LPG w aucie jako zło[/quote]
tak[/quote]
no to nie pogadamy, bo ja nie jestem tak ograniczony
[quote="Wojciechu"]
chodzi mi tylko o to, że GTI jest do jazdy, szybkiej sportowej jazdy a nie pieprzenia o zł/100 km. Do tego sa klekoty i lpg.
Mądrzejsi od Ciebie zaprojektowali ten silnik do pracy na Pb wiec nie mów mi ze Czesiek w stodole potrafi tak zrobic, ze banda inzynierów w fabryce powie "O scheisse czemu na to nie wpadlismy!"[/quote]
A dla mnie do jazdy sportowej są auta rajdowe i wyscigowe, zaś taką jazdę zostawiam sobie na tor. Dla mnie GTI jest nadal polówką z mocniejszym silnikiem i charakterystycznymi dodatkami. Nie przesadzajmy to nie jest lotus esprit, to jest miejskie autko. Owszem w fajniejszej mocniejszej wersji z sportowym zacięciem ale mimo wszystko auto dla zwykłych ludzi.
Co do techniki to tak się składa że ci mądrzejsi odemnie teraz projektują silniki działające na innych paliwach niż pb i on. Między innymi jest tam rozważany gaz.
Owszem silnik benzynowy nie był projektowany pod zasilanie LPG/CNG ale jak się okazuje dosyć dobrze potrafi na nim pracować (nie licząc przypadków typu Zetec które się do gazu kompletnie nie nadają). Nie ma co ukrywać, gaz ma swoje wady, i odpowiednią cenę, ale staram się być wyrozumiały i patrzeć z trochę szerszymi horyzontami. Ale zawsze się znajdą ludzię którzy stwierdzą że gaz do zapalniczek, a ropa do traktorów.