Nocne mary...

Tu lądują ważne klubowe tematy.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

[quote="polakotek"]no tak, bo piwo to nie alkohol[/quote]

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/4 ... 1310619427

:grin: :grin:
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote="murzyn"][quote="Ralph"]ale przy odpowiednim dbaniu na pewno odwdzięczy się bezawaryjnością. [/quote]
A tak to ma każde auto :grin: niezależnie czy benzyna czy diesel :crazy: :crazy:
[/quote]

ale możesz dbać, chuchać i dmuchać na diesela z filtrem czastek stałych, ale i tak przy zbyt malych przebiegach zapcha Ci się.
Ja nie mówie o starych niezniszczalnych ropniakach, który pojedzie nawet na oleju po frytkach :)
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Zoom test, podczas nudnego czekania w aucie :crazy: http://youtu.be/Ht6Bv1jhMI4
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

[quote="Ralph"]ale możesz dbać, chuchać i dmuchać na diesela z filtrem czastek stałych, ale i tak przy zbyt malych przebiegach zapcha Ci się.[/quote]
Co do dpf-a to taka sama zasada jak z turbiną o zmiennej geometrii czy chociażby słynną odmą w AER,AEX itp :grin:
Należy umiejętnie eksploatować taki silnik :grin: czyli w trzech wymienionych przypadkach ,NIE stosować PSJ :crazy:
większość takich awarii to tylko i wyłącznie wina użytkownika :mrgreen:
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: polakotek »

bycie murzynem to styl zycia :crazy:
Nie ma Polo, jest Skoda :(
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote="murzyn"][quote="Ralph"]ale możesz dbać, chuchać i dmuchać na diesela z filtrem czastek stałych, ale i tak przy zbyt malych przebiegach zapcha Ci się.[/quote]
Co do dpf-a to taka sama zasada jak z turbiną o zmiennej geometrii czy chociażby słynną odmą w AER,AEX itp :grin:
Należy umiejętnie eksploatować taki silnik :grin: czyli w trzech wymienionych przypadkach ,NIE stosować PSJ :crazy:
większość takich awarii to tylko i wyłącznie wina użytkownika :mrgreen:[/quote]

i dlatego warto się zastanowić czy faktycznie ktoś potrzebuje diesela i czy faktycznie ktoś potrzebuje poturbowanej benzyny. Nie każdy silnik jest dla kazdego.

Ja po dziś dzień nie wiem po co moja rodzinka kupiła nowego z salonu turbodiesela do jazdy po mieście - 5 km w jedną stronę. W zimę nim to się nagrzeje, to już ma silnik wyłączany.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Ralph"]Ja po dziś dzień nie wiem po co moja rodzinka kupiła nowego z salonu turbodiesela do jazdy po mieście - 5 km w jedną stronę. W zimę nim to się nagrzeje, to już ma silnik wyłączany.[/quote]

Może lubią dźwięk klekoczącego silnika :crazy:
;)
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: polakotek »

A tam, moja matka tez ma diesla, a robi 10 tys rocznie :D kazdy sobie kupuje to co chce
Nie ma Polo, jest Skoda :(
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote="krzychu20"][quote="Ralph"]Ja po dziś dzień nie wiem po co moja rodzinka kupiła nowego z salonu turbodiesela do jazdy po mieście - 5 km w jedną stronę. W zimę nim to się nagrzeje, to już ma silnik wyłączany.[/quote]

Może lubią dźwięk klekoczącego silnika :crazy:
;)[/quote]

Przynajmniej pies rozpoznaje kiedy przyjeżdżają :P
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Ralph"]Przynajmniej pies rozpoznaje kiedy przyjeżdżają :P [/quote]

hahahaha :rotfl: dobreee :thumbsup:
:grin:

Jak benzyniakiem przyjadą, to ich jeszcze pogryzie, zanim sie zorientuje :jester: :D
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote="polakotek"]3 dni temu ze soba pili, a dzisiaj sie pozabijac chcieli
[/quote]
Oni tak zawsze :) przez całą manię tak było, ale to dla beki nikt jeden drugiego nie nienawidził :)
[quote="krzychu20"]Karol nie dzwoniłeś czasem do mojej siostry przed chwilą ?
Bo z Playa do niej dzwonił jakiś typ i ją rył z oferta

[/quote]
Broń ją Bóg by cokolwiek brała przez infolinię, bo z nimi taki gnój zawsze później jest że masakra, jak będzie chciała coś playowego to mów to jej ogarnę :)
[quote="Ralph"]Przynajmniej pies rozpoznaje kiedy przyjeżdżają [/quote]
Mojej byłej pies był tak czujny, że przez 3 lata bycia z nią jak miałem 1.0 ALL-a to rozpoznawał jego dźwięk z mieszkania w bloku na 3 piętrze :crazy: dodam że miałem zwykły seryjny tłumik bez dziur :P
BTW
Muniek ledwo wbił na nocne i już widzę borutę sieje :crazy:
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote="MiSiEk-GDA"]Broń ją Bóg by cokolwiek brała przez infolinię, bo z nimi taki gnój zawsze później jest że masakra, jak będzie chciała coś playowego to mów to jej ogarnę [/quote]

Taki natręt, że masakra :blush2: Ględził i namawiał i pytał czy jakichś znajomych do Playa nie sciągnie :blush2:
Coś oferował za 29 zł abonament, ileś tam minut do wszystkich sieci i z miesiąca na miesiąc miałoby być co raz więcej :roll:

No mówiłem do niej, że jak cos to mam kolesia, co ogarnia temat i lipy nie zrobi :grin:

U nas w rodzince każdy z plusa ma ;) Tylko brachol się wyłamał i od x lat w Erze a teraz w T-Mobile :closedeyes:
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote="krzychu20"]Taki natręt, że masakra Ględził i namawiał i pytał czy jakichś znajomych do Playa nie sciągnie
Coś oferował za 29 zł abonament, ileś tam minut do wszystkich sieci i z miesiąca na miesiąc miałoby być co raz więcej [/quote]
29zł ?? najgorszy abo jaki tam jest jak chcesz brać z telefonem :) bo jak chcesz brać bez tel to za te 19zł powiedzmy jeszcze się opyla :) Generalnie jak do mnie telemarketerzy dzwonią to mam standardowy tekst: nie wiem nie znam się zarobiony jestem dziękuję dobranoc :) Ostatnio też wnerwiony jestem, bo znajomek podał numer telefonu mojego jakiemuś tam typowi co przyłazi Ci do chaty sprawdza Twoje umowy itd i niby coś naj wybiera... Nie lubię takich akcji, bo po 1 sam lubię takie tematy wszystko załatwiać i iść , a dwa wnerwia mnie jak ktoś do takich celów rozdaje mój numer telefonu i naciska cały czas teraz pajac na mnie :angry2: nawet na manii z 2 razy dzwonił... jeden jego numer na komórce już zbanowałem to teraz z 2 wydzwania :angry2:
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

[quote="polakotek"]bycie murzynem to styl zycia[/quote]
:-D :piwo:
[quote="MiSiEk-GDA"] jak będzie chciała coś playowego to mów to jej ogarnę [/quote]
ta :angry2: se ogarnąłem internet z playa :crazy:
i co,chce z powrotem do mamusi :beg: tam był zwykły drut i wszystko działało,a teraz :doh: :crazy:
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

[quote="murzyn"]ta se ogarnąłem internet z playa
i co,chce z powrotem do mamusi tam był zwykły drut i wszystko działało,a teraz [/quote]
To nigdy nie będzie śmigać jak normalny net po drucie :)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum klubowe”