Witam,
Dla nie lubiących czytać za dużo:
Szukam 2 szt głośniki 16,5 do drzwi i wzmacniacz żeby wykorzystać ich potencjał.
Nie pali się! Jeszcze nie mam boczków, adapterów ani wytłumienia. Więc rozglądam się, ale na poważnie bo majsterkował będę na zimę. Wiem, wiem, zestaw odseparowany na Helix'ach, a coś innego?
Dla wszystko-czytających:
dane:
jednostka centralna: Clarion DB 169R za bezp. 40A
podszybie: 2x Clarion SRR1028
zabudowa bagażnika DIY
- Balupunkt GTA 2 MKII; 175RMS - osobne zasilanie z aku,
- 10calowy STX GDN 25/150/4 SS; 150RMS
budżet: 200-300zł
szukane:
para głośników w drzwi, 16,5cm w drzwi; głośniki nowe,
wzmacniacz żeby to rozruszać; wzmacniacz używka.
oczekiwania:
techno brzmi nie źle! nie źle bo wiem jak dobrze może być na lepszym sprzęcie, ale najważniejsze że jestem zadowolony!
ale rock, głośny rock - tu brakuje średnich tonów!
Wkładając w drzwi osobny zestaw spodziewam się że: Linkin Park - Points Of Authority, BLIND PASSENGERS - Gunman, zabrzmi!
W tym co mam czuję się dobrze, ale chce się czuć lepiej, tzn. brakuje mi wypełnienia średniego zakresu!
Z niskimi częstotliwościami radzi sobie STX, z wysokimi Clariony a średnie pasmo jakieś ciche. Dlatego właśnie szukam czegoś w drzwi.
Wiem że Helix'y są dobre i na pewno niejeden je poleci, ale co myślicie o:
http://allegro.pl/phonocar-pro-tech-263 ... 88105.html
czytałem o jeszcze innych głośnikach ale w artykule ktoś wspomniał właśnie o tych powyżej, że niby w rzeczywistości mają z 50W RMS a wzmacniacz 2x50W ładnie z nimi pracował i taki duet dawał radę.
Jakie są opcje, moje podpowiedzi:
kupić 2szt głośników i wzmacniacz pod właśnie te dwa głośniki,
lub
Blaupunktem który jest z tyłu zasilić nowe głośniki w drzwiach, a na tył kupić mono o wyższej mocy (przyszłościowo) Hertz 250, 200RMS, lub z JL z miękkim basikiem.
I jeszcze jedno: ma ktoś jakiś fotoreportaż z wytłumiania drzwi? może jakieś rady, jakieś myki, jak się samemu nie okleić?

starczą 4 maty 25x50cm na jedne drzwi?