[quote=""dumle""]krzychu20
najważniejsze aby się VIN zgadzał, a nie moc silnika.. mocą silnika jest opisywany model, ale to raczej bardziej chodzi o AC niż o OC[/quote]
no niby tak...
Z golfem miałem kiedys taką akcje ze babka wklepała TD zamiast zwykłego diesla i cena ubezpieczenia była już inna
W tym przypadku akurat cena już i tak jest dobra tylko chodzi mi o to, żeby było jak ma być...
Ostatnio zmieniony 27 lip 2012, 13:33 przez krzychu20, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak pamiętam jak 9N kupowałem to chłop 4 razy poprawiał fakturę, bo pisał na biegu i co chwila mu jakiś babol wskakiwał ale uj wtedy pilnowałem by było si, bo przecież ze złą bym nie zarejestrował, a po poprawną do wawy by mi się nie chciało jechać
Ja jak rejestrowalam Polo to tez mialam problemy, z tydzien czasu mi to chyba zajelo, bo ciagle brakowalo jakiegos papierka, a na sam koniec pani powiedziala, ze jeszcze brakuje mi oswiadczenia sprzedawcy, ze tablice rejestracyjne zostawil w Niemczech :doh:
[quote=""hardtomek""]bawił się ktoś z was w przekładanie tylnej kanapa z golfa III do polówki?[/quote]
Pogadaj z Muńkiem91 on ostatnio pakował całe RECARO z MK3 do 6Nki i z tego co mi mówił to tak nie do końca p&p jest ale dało radę
Pierwszy lot przez kierownicę zaliczony, na szczęście wypiąłem się w porę z zatrzasków i dość miękko lądowałem na ręce i bark.
Ja cały, rower, nawet kolo w rowerze całe otrzepałem się i dalej w droge.