Pat - Polo 6N AEF

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Pat »

Materiałowo jest nawet w porządku ci powiem dokładnie nie wiem czy to ABS ale nie wygląda źle, cena około 100zł ;)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote="Pat"]co prawda jest inny problem bo mój diesel ma wydech po lewej stronie a szeroki zderzak po prawej ale ogarnę to bo razem z kumplem będziemy oddawać zderzaki do spawania...[/quote]
hehe kolego to wyciecie to jest na ucho holownicze, tlumik oryginalnie znajduje sie pod zderzakiem i go nie widac :)

edit, kolego ja taki goly zderzak na przod kupilem w uzywce za 60zł :) wiec sie nie oplaca bo co ori to ori
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

[quote="Paffcio"]hehe kolego to wyciecie to jest na ucho holownicze, tłumik oryginalnie znajduje się pod zderzakiem i go nie widać :)[/quote]

:grin: :grin: :grin: dobre, no to wyjaśnione :D a co do zderzaka to może i masz racje dlatego wolałem zapytać wiec nie pozostaje nic innego jak przeglądać allegro ;)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

i jak sprawa się rozwiązała? bierzesz ori części?
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Rozwiązałem ja tak że szukam ori szerokiego zderzaka kompletnego w dobrej cenie znalazłem dziś coś takiego i się zastanawiam czy kupić taki i halogeny powiedzmy dokupić sobie w pracy...

Doszedł jeszcze pomysł na zrobienie wydechu a raczej końcówki tylko wizualnie bo i tak przy tym silniku nie uzyskam pożądanego efektu a tez nie mam silnika o mocy nie wiem jakiej żeby zakładać taki tłumik... Więc zespawam ze sobą dwie takie końcówki i przymocuje do oryginalnego tłumika i nic więcej już z tym robić nie będę :)

i ciągle myślę dalej.... :cool2:

/EDIT

Niech ktoś poradzi mi ten zderzak co podałem wyżej jest jakiś inny niż wszystkie szerokie, np ten jest inny
Ostatnio zmieniony 16 sty 2011, 23:31 przez Pat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

eee to jest zderzak od Variata Classica Caddy :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

No właśnie :D wiedziałem ze coś jest nie tak i ze jest za tani hehe więc chyba pomyśle nad tym

/EDIT

dziś zakupiłem podświetlenie licznika, pokreteł nawiewów i farbe do wskazówek chociaż i tak będe szukać wskazówek z innego licznika

http://allegro.pl/golf-3-iii-vento-polo ... 65218.html
http://allegro.pl/vw-polo-94-99-oswietl ... 08745.html
http://allegro.pl/farba-fluorescencyjna ... 65306.html

w większosci w kolorze czerwonym, mam już dość tego że radio mi swieci na niebiesko czerwono, nawiew w ogóle nie świeci a włacznik swiateł i licznik na zielono :/

Do tego jeszcze kupiłem przełacznik swiateł z GTI z ori czerwonym podświetleniem i opcja halogenów która sie przyda na nowy sezon
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Niedzielny poranek rozpocząłem od przeszukiwania allegro z w celu zakupu szerokiego przodu :cool2: i wydaje mi się ze zakupiłem dobry egzemplarz za nawet dobra kasę

Obrazek

http://allegro.pl/show_item.php?item=1420402648

Do tego zamontowałem już w aucie ostatnie zakupy czyli włącznik świateł z GTI z czerwonym podświetleniem, oświetlenie licznika które muszę jeszcze dopracować bo mi diody widać :D i oświetlenie nawiewów. Fotki pokaże w najbliższym czasie jak zrobię wieczorna porą
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Kolejny krok do przodu ! :good:
Obrazek
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Przyszły już wszystkie możliwe paczki które miałem dostać :clapping: po oględzinach przedniego zderzaka stan oceniam na dobry wszystkie kratki/zaczepy są okej dokładka ma tylko parę rys ale to i tak mniejsza o to bo będę szukał dokładki z 6n2 GTI

Obrazek

teraz czas zabrać się za dopieszczanie fantów i malowanie ich w kolor auta :)
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Mam pytanie do ludzi którzy naprawdę coś o tym wiedzą i dobrze doradza :) :beg: :beg:

Chyba doszło do tego ze mam ochotę zejść niżej niż to na co pozwala mi mój kit z Eibacha czyli -30/-30, teraz pytanie do was czy lepiej sprzedać kit dołożyć i zakupić gwint czy może jest możliwość połączenia mojego kitu z jakimiś amorkami co dadzą dobry efekt? Prosił bym o pomoc bo nie jestem w te klocki dobry a jak już mam cos kupować to chce wiedzieć co z tego wyjdzie :)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Same amorki nawet o krótszym skoku nic Ci nie dadzą i nie obniżą bo za wysokość zawiasu odpowiadają sprężyny, proponuję kit sprzedać i kupić gwint bo daje duży zakres regulacji i jak Ci się kiedyś znowu "odwidzi" to po prostu go skręcisz niżej (albo wyżej) :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote="Skfarek"]Same amorki nawet o krótszym skoku nic Ci nie dadzą[/quote]
a własnie że dadzą, około 2cm
Technixy czy MTS mają wspawany niżej talerz trzymający sprężynę przez co automatycznie fura siada o 2cm. Z tyłu są talerzyki regulacyjne więc tez mozna zejść conieco
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote="Pat"]bo będę szukał dokładki z 6n2 GTI

[/quote]

Paffcio będzie miał takową na handel :)
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

W sumie jak założę szerokie zderzaki to wizualnie auto pójdzie na dół ale chyba jednak skusze się na jakiś gwint widziałem ze niekiedy u nas w dziale giełda idzie kupić za dobre pieniądze. Najpierw się muszę zając próba sprzedaży mojego kitu bo nie każdy patrzy na firmę i nie którzy wolą sobie kupić jakieś tanie sprezyny z allegro niż firmowy wyrób...

[quote="mario"]
Paffcio będzie miał takową na handel :)[/quote]

Widziałem ze Paffcio kupił ten zderzak z allegro sam bym go wziął i dokładkę zostawił a zderzak sprzedał ale brak mam akurat luźnych funduszy ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”