Red Polcia by Świrkofsky

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mario123
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mario123 »

Polówka idzie w bdb stronę,tez przymierzam się z kupnem dokładki p/t :-)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

jeszcze muszę ogarnąć dokładki na progi, wtedy będę wszystko składał :) , dzięki za dobre słowo :piwo:
Obrazek
Awatar użytkownika
uff
Newbie
Newbie

Post autor: uff »

Fajna polcia, czekam na zdjęcia z dokładkami!
Powodzenia z modami :good:
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

W końcu zrobiłem sobie osłonę na głośnik w bagażniku, wypaliłem na plazmie z blachy 3 mm znaczek VW i pomalowałem go na czarno, wygląda to tak:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jeśli chciałby ktoś, cosik podobnego, nie musi być to znaczek VW oczywiście, może być projekt własny, można się dogadać. Przygotuję projekt jak to będzie wyglądać i mogę wypalić na plazmie. Czekam jeszcze za dokładkami do progów z wersji bluemotion :), także powoli będę zabierał się za przemalowywanime elementów na właściwy kolor :grin:

________________________________________________________________________________________________________________

EDIT: 28.04

dotarł ostatni element układanki:

ObrazekObrazekObrazek

Dodatkowo zakupiłem siłownik maski, pozostaje tylko zamontować, jak znajdę chwilę to się zrobi :)
Obrazek
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Znalazłem troszku czasu i zamontowałem siłownik maski:
ObrazekObrazekObrazek

Do montażu wykorzystałem nitonakrętki, w sumie najprostszy sposób zamontowania :)
Obrazek
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Bardzo ciekawy pomysł z tą osłoną ;-)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Polcia ma się dobrze, jeździ i nic się z nią nie dzieje. Jutro wybieram się do lakiernika na oględziny auta, żeby ocenił co trzeba pomalować, napewno przedni zderzak i maską oraz klapę z tyłu, bo będzie usuwana klamka otwierania bagażnika i wstawiony patent z Golfa V/Polo 6R. W związku z tym będą zakładane dokładki zderzaków i progi :grin: . Stąd mam dylemat ponieważ urodziło się w mojej głowie, że przedni zderzak będzie pomalowany jak w GTI, natomiast tylną dokładkę chciałem również dać w 2 kolory tak jak tutaj: Obrazek z tym, że zamiast srebrnego będzie czarny tak jak na froncie. I pojawiają się schody, ponieważ nie wiem co zrobić z lusterkami i klamkami, a mianowicie nie wiem czy dać je w kolor czy zostawić czarne?? Listwy zostawię czarne bo to mi się podoba, z tym, że nie wiem jak to będzie wyglądało na froncie z tym przodem z GTI czy nie będzie za dużo czarnego, tak samo z tyłu. Co o tym sądzicie??
Obrazek
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

lusterka, klamki i listwy w kolor :cool2: Jedyna słuszna opcja
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Lusterka czarny połysk. Listwy i klamki w kolor bo to mega bieda na czarno, jakkolwiek by Ci się nie podobaly. z daleka widać, że jakiś Basic Edition.
Dokładke sobie dopasuj pod jakiś mały wydech, zawsze fajniej wyjdzie jak wyprowadzisz chociaż małą jednorurkę, co dopiero dwu.
Obrazek
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Wielkich zmian nie ma, ale pojawił Alpine IVE-W530BT + Automedia NaviBox 108E. Na wiosnę Polcia idzie do lakiernika i jak się może uda do będą obszyte siedzenia, a w między czasie będzie ciąg dalszy wygluszania auta i wymiana głośników z ori na coś lepszego (Morel, Focal, uDimension - dylemat :banghead: ) oraz przeróbka opakowania do suba i wzmachola. Takie są plany do Zlotu, zobaczymy co, z tego wyjdzie :blush2: .
Obrazek
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Wrzucam fotki radia jak się komponuje w aucie:

ObrazekObrazekObrazek

oraz nowe głosniki w drzwi - wybór padł na Focal'a (dobra cena była, więc żal było nie wziąć :D):

Obrazek

Trwają poszukiwania głośników do tyłu, prawdopodobnie będzie to Powerbass S6C, chyba że uda się kupić cosik w dobrej cenie :D
Obrazek
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

Radio ma bardzo ładną grafikę w trakcie odtwarzania utworu - kolorystycznie jednolite z resztą auta, a to fajnie wygląda.

Powerbass? Ma dobre opinie, ale skoro już zwróciłeś uwagę na focale, to może warto się marki trzymać?
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Myślę o tym, ale nie wiem co by pasowało na tył, żeby nie zagłuszyć suba. Te głośniki kupiłem 300 zł taniej jak w PL, jeśli znajdę cosik z Focala w dobrej cenie to na pewno kupię :)
Obrazek
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Bardzo ładne Polo . Mam nadzieję, że kiedyś (może w 2016) zobaczę na żywo na Ślesin'ie :d
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

Hmm, suba nie zagłuszysz głośnikami 165 mm, jak tylko odpowiednio wystroisz na wzmacniaczu, na ucho po prostu ;) tak żeby sub uzupełniał tą część pasma którą już 165 nie zagra.
BTW, osłona głośnika w subie.. wow! :shock: piękny pomysł
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N3”