Polo 6N by Wojtus

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Post autor: Wojtus »

[quote=""krzychu20""][quote=""Wojtus""]Nie wiem dlaczego ale po wrzuceniu wspomagania spalanie wzrosło i to dość mocno.[/quote]
Poczytaj na forum, bo było o tym. Zapewne zamontowałeś złą pompę, bo były o różnych ciśnieniach.[/quote]

Tak, były 90 bar od diesla oraz 72 bary z silnika benzynowego. Miałem zestaw wspomagania z diesla na której pisało 90 bar więc zakupiłem nową od znajomego z silnika benzynowego 72 bar więc wina na pewno nie leży po stronie pompy.
Awatar użytkownika
Czarek-lca
Początkujący
Początkujący

Post autor: Czarek-lca »

[quote=""Wojtus""]Nie wiem dlaczego ale po wrzuceniu wspomagania spalanie wzrosło i to dość mocno. Nie wiem czy to wina paliwa, czy jakiś wyciek czy po prostu mega spalanie w małym silniku.[/quote]
Też chciałem montować wspomaganie w silniku 1.0, ale tym 45 konnym. Podpytałem kilka osób które robiły taką zmianę i różnica w spalaniu wychodziła od 1,8 - 3 litrów / 100 km. Silnik jest słaby, a pompa wspomagania swoim obciążeniem męczy go jeszcze bardziej. Napisz jakie spalanie osiąga Twoja polóweczka z tym wspomaganiem a jakie wcześniej
VW Polo 95\' 1.05 AEV
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

[quote=""Czarek-lca""][quote=""Wojtus""]Nie wiem dlaczego ale po wrzuceniu wspomagania spalanie wzrosło i to dość mocno. Nie wiem czy to wina paliwa, czy jakiś wyciek czy po prostu mega spalanie w małym silniku.[/quote]
Też chciałem montować wspomaganie w silniku 1.0, ale tym 45 konnym. Podpytałem kilka osób które robiły taką zmianę i różnica w spalaniu wychodziła od 1,8 - 3 litrów / 100 km. Silnik jest słaby, a pompa wspomagania swoim obciążeniem męczy go jeszcze bardziej. Napisz jakie spalanie osiąga Twoja polóweczka z tym wspomaganiem a jakie wcześniej[/quote]

Przejadę trochę kilometrów i policzę wszystko :) Trzeba też wziąć pod uwagę to, że mam ciężkie koło bo jednak jest to stalówka ;-)

Jutro upp :)
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Tak jak mówiłem, jest upp :) Rozpórki gotowe i zamontowane.

Porządek pod maską zrobię po swapie silnika :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Trochę się podziało :)

Padła decyzja na dokładkę z Golfa VR6, po 20 minutach ją urwałem wjeżdżając na moje podwórko :(
Garaż w trakcie remontu ponieważ jest problem z wjazdem chociaż Polo to nadal koza.
Mangels'y niestety mocno rdzewieją, mam nadzieję że uda mi się je już we wrześniu oddać do ponownego chromowania. Następnym krokiem który chcę zrobić w 6eNce to wyciąganie wgniotek po gradobiciu oraz przy tej okazji wrzucić faltdach oraz zrobić blacharkę.

Dla tych których to interesowało jakie mam spalanie po wrzuceniu wspomagania. Średnio wyszło mi 18l/300km co daje nam coś około 6/100 :) Jazda mieszana.. Zwróćcie uwagę też na to, że mam ciężkie koło. :)

Parę fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Coś widzę, że nie bardzo chce wam się komentować w temacie. Myślę, że za niedługo się to zmieni gdy rozpocznę mody.

Tak więc zakupiłem 2 wlepki. Pomarańczowe naklejki z szyby tylnej zerwałem, nakleiłem jedną. Moja dziewczyna dostała swoją i usłyszała "Naklej gdzie sobie życzysz, co moje to i Twoje" :)
Wczoraj z rana była fajna pogoda to zrobiłem parę fotek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Środek? W sumie nic się jak na razie nie zmieniło, jest pewien plan, części zarezerwowane, między innymi są to czerwone pasy GTI, czarna deska polift, boczki do mojego kompletu siedzeń, czarny dywan, elektryczne szyby :) Ostro zastanawiam się znowu nad faltdachem z Twingo, mam jednak chwilę na decyzję gdyż we wrześniu/październiku oddaję Polo na wyciąganie wgniotek po gradobiciu.

Padła także decyzja co do felg, pod koniec roku idą w chrom :)
Awatar użytkownika
Bączek1994
Newbie
Newbie

Post autor: Bączek1994 »

Mam pytanko, czy dokładka z golfa pasuje bez żadnych przeróbek?
ONLY VW :D
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

daj na luz z naklejkami i zacznij działać .
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

[quote=""Bączek1994""]Mam pytanko, czy dokładka z golfa pasuje bez żadnych przeróbek?[/quote]

Trzeba docinać :)

[quote=""Kuba""]daj na luz z naklejkami i zacznij działać .[/quote]

Żeby działać, trzeba mieć pieniądze bo nic nie jest za darmo.. Wszystko w swoim czasie :)
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Tak więc historia mojego Polo dobiegła końca, cały set został sprzedany, zostały tylko fotele z Cupry :) Polo na serii zostało sprzedane mojemu sąsiadowi, ku mojemu zaskoczeniu nie przerażały go moje mody zastosowane w tym samochodzie. Nowe autko doprowadzam do ładu :) Pozdro!
Ostatnio zmieniony 31 paź 2014, 19:00 przez Wojtus, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”