nie tyle ze nie potrafie ale wszystkie wiertła mi padły i nie oge jej ruszyc a najtwardzsze wiertła jakie mam sa za duzej srednicy ;/ w pt/so ostatnie podejscie do dziada
Wybaczcie za to pytanie...zabawę z mechaniką dopiero zaczynam. Chciałbym się dowiedzieć, czy skrzynia biegów od 3F bądź G40 podejdzie do 1.4 ABD lub 1.6 ABU?
Przypasowalem sterownik od Audi 80 B3 1.8 90KM na monowtrysku i podszedl. Oznaczenia 0 261 200 251. Mam wrazenie, ze gora sie polepszyla, teraz ciagnie dosyc ladnie do 6k, wczesniej do lekko ponad 5. Nie ma duzej roznicy, ale jakas delikatna jest
odkąd silnik jest traktowany jako część zamienna nie ma z tym żadnego problemu i nikogo to nie obchodzi tak na prawdę choć powinieneś to zgłosić w urzędzie, zmienić dowód rej. najbardziej to oczywiście będzie obchodzić ubezpieczalnię która od pojemności zdziera proporcjonalny haracz i do której tym bardziej się powinieneś zgłosić w celu korekty i zwiększenia składki oc. na szczęście nikt nie chodzi i nie zagląda Ci w silnik :cool2:
Z zainteresowaniem patrzę na wasze ciekawe mody silników 1.0 jest to mój pierwszy post na tym forum aczkolwiek akurat nie jestem posiadaczem vw polo tylko golfa 2 z silnikiem 1.3 NZ na pełnej szprycy niestety nie znalazłem na forum golfa informacji na temat takiej modyfikacji. I stąd się wzięło moje pytanie mianowicie czy mógłbym w swoim samochodzie zrobić podobną modyfikację? Czy wystarczy do mojego silnika włożyć wał+korby+tłoki+wałek rozrządu z silnika 1.4 golfa3 aby to miało ręce i nogi? Nie powiem że narzekam na auto bo jest super(jak każdy vw) ale jestem ciekaw czy dałoby radę coś takiego zrobić:) z góry dzięki za porady