Borys_wrocek - Green Dragon - REAKTYWACJA.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

takie dymione to ja tez mam, ale przy czarnej lampie to scierwo z sonara wyglada duzooo lepiej.
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

Kamil88C
borys_wrocek
a nie checie sprzedac takich dymionych kierunków czasem bo by mi sie przydały
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

b
borys_wrocek
Swój
Swój

nie chce sprzedać bo jeden jest w takim sobie stanie, a nie chcę żeby ktoś miał pretensję.
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

borys_wrocek :oki:
Paffcio dzieki za te stronke jak bedzie kasa to kupuje te kierunki a jak twoje sonary parują czy dobrze sie sprawuja ??
b
borys_wrocek
Swój
Swój

dam znac jak założę.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

w oczekiwaniu na wiązkę swiateł mała wizyta w halfordzie na wysprzedarzy :
Obrazek
niestety część rzeczy mi się powtórzyła np. szampon.
Wypróbowałem na cytrynce,
Szampon GOLD CLASS: Fajny szamponik, do tego rękawica i myje się całkiem sympatycznie, oczywiście na dwa wiadra
Środek do mycia felg Clean Wheels: dziwne, na felgach alu, działa pierwsza klasa spryszkać i po chwili zmyć, niestety na kołpakach plastikowych nie działa :(
SRP nakładany ręcznie, fajnie się nakłada fajnie poleruje, lakier zyskuje intensywny kolor, usuwa delikatne rysy, kropelkowanie pierwsza klasa.
Ultra Deep Shine nakładany maszynowo: efekt jak wyżej z tym że ze względu na maszynę mocniej i szybciej usuwa swirlsy, na ciemnoczerwonym lepiej działa SRP, zobaczymy jak będzie na moim.
Fast Glass, super czyści szyby, ale Clin z alkoholem jest lepszy.
Teraz czekam na środki do polerowania, jakiś wosk, aplikatory, no i oczywiście lakiernik w miedzyczasie.
Jutro natomiast zabieram się do rozbierania nowej tylnej belki :)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

kosmetyki zacne, sam musze sie w cos zaopatrzyc poszukam wyprzedazy u siebie :D
b
borys_wrocek
Swój
Swój

ogólnie uległa zamiana koncepcja kosmetyków, zostały wycofane mocno scierne pasty, za to zamówiony wosk do felg i inne takie tam pierdoły, ze względów na kompletne olewanie mnie przez lakiernika który miał robić poprawki auto idzie gdzie indziej do kompletnego malowania. na początku tygodnia idzie szyba przednia do wyrwania i wymiany, oraz robienie poprawek blacharskich.
Ale to w przyszłym tygodniu. Paffcio dzięki za paczkę dzisiaj odpalam lampki.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

przepraszam że autko nieumyte ale głównie stoi, dopiero dzisiaj wyjechałem na testy drogowe lamp.

lampy ukończone, chociaż jedna osłona wymaga lekkiej poprawki, dopiero na aucie wyszło że są lekko niesymetryczne, za to na drodze widoczność jest kapitalna, rano byłem na diagnostyce, facet jak spojrzał na lampy bez założonych osłon to stwierdził że samoróbek nie będzie ustawiał, za to jak już zobaczył ukierunkowanie strumienia, to lekko zdębiał i zaczął się dopytywać z jakiego auta to lampy.

Drugą sprawą były odwiedziny u blacharza w sprawie poprawek nadkola naszybia i paru wgniotów, wycena wyszła bardzo pozytywnie więc teraz czeka mnie zakup szyby i listew dachowych z 6n2. jak znajdę szybkę autko idzie do remontu.

Trzecia sprawa to prace nad belką na tarcze, jutro ostro prace będą postępować :D wziełem na ten cel urlop od żony :D mam nadzieje że uda mi się osiągnąć założenia.

Czwarta sprawa: dalsze postępy w kompletowaniu chemii do detalingu : Poorboys: SSR 2 i SSR1, do tego HI temp Wax oraz PLASTX, trochę fibr i takie tam pierdoły,

jutro zdjęcia.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Autko zostało kompletnie wybebszone tapicerka do prania, szyba do wymiany, balacharka do robienia, zdążyłem ogarnąć resztki wiązki elektrycznej. Przygotować nową deskę(dzieki paffcio), dalej mam problemy z wiązką klimatyzacji :( zakupiłem też nową szybkę
Pilkington z zielonym pasem, tutaj akurat dziwna sprawa bo za całą szybę z 6n2 z wymianą niecałe 400 zł czyli cena bardzo pozytywna. niestety oprócz dziurawych jezdni mamy też dziurwawe chodniki i gips z nogi zdejmą mi dopiero za dwa tygodnie :(
autko leży w częsciach w garażu, więc dopiero jak zacznę się poruszać zajmę się tym, ale od razu zmian będzie dużo.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Normalnie podziwiam to ile pracy włożyłeś w to auto. Mnie kolega nazwał głupcem, jak mu powiedziałem że chcę Polę doprowadzić do idealnego stanu :crazy: A co do gipsu, skręcenie kostki? Współczuję, bo o tej porze roku to tragedia...
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
b
borys_wrocek
Swój
Swój

no niestety skręcenie;( ubaw był niesamowity bo po upadku wszsystko było ok, zero spuchnięcia tylko taki lekki dyskomfort, normalnie jeszcze pojechałem z wrocka do domu, na drugi dzień założyłem sobie opatrunek i dopiero wieczorem pojechałem na ostry dyżur, gdzie spędziłem jakies 4 godziny odbywając w tym czasie parę fajnych rozmów z wolontariuszkami (lepiej żeby żona nie wiedziała) pogawędkę z patrolem policji, dyskusję z pania od rentgena, awanturę z paniami z recepcji które nie chciały mnie przyjąć, wysłuchałem parę monologów : starszej pani, kompletnie nawalonego pijaka (którego póżniej zabrał patrol), kółka namolnej trzewźwości, wariata, a sam koniec naubliżałem lekarzowi (który był kretynem) i pożartowałem z drugim lekarzem, na sam koniec pogadałem jeszcze z wolontariuszkami i ratownikiem medycznym którzy naszprycowali mnie ketanolem i wsadzili w autko któym szwagierka zawiozła mnie do domku :D
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Hehe, no to rzeczywiście ciekawie było. Ja już kilka, jak nie kilkanaście razy miałem skręconą kostkę i po dwukrotnym noszeniu gipsu stwierdziłem że lepsze są efekty, jak noga może oddychać normalnie. Najbardziej denerwował mnie zanik mięśni i nie chodzę z takimi błahostkami do ortopedy. No ale ostatnio musiałem, bo kolano to deczko poważniejsza sprawa. A co do prac rzy aucie - jakieś tam drobne działania możesz prowadzić :D Ja z nogą w gipsie nawet kilka razy niosłem masakrycznie ciężką pompę :jester:
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Niestety z powodu rozbicia citroenka C3, i potrzeby zakupienia większego autka, polówka zostaje w rodzinie, ale nie będe się już nią zajmował, zostaną dokończone tylko rozgrzebane rzeczy, wymieniona skrzynia która odmawia posłuszenstwa, zdemontowany zostanie gaz i auto przejdzie w inne ręce :((, szkoda mi oddawać auto któremu poświęciłem tyle czasu, szczególnie że w zamian będę się rozbijał autem rodzinnym o olbrzymiej mocy 68km / 1350 kg auta masakra jedyne co będę mógł wyprzedzać teraz to znaki drogowe :(((. W związku z tym pojawi się parę rzeczy do zgonienia, miedzy innymi belka gti, nagrzewnica pod klimę zwykła, acha zamienię moje hoffele (do lekkich poprawek plastików) na standardowe z regulacją, info na pw.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”