POLO COUNTRY:) MANGELSY+za duży profil opony=MUSCLE CAR:)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Post autor: krolmacius24 »

Witam wszystkich po chwilowym zastoju :hello:
Czas odświeżyć w końcu mój temacik.
W końcu coś się ruszyło przy moim POLU :grin: I chciałem się Wam pochwalić.
A po drodze POLO było w małej naprawie, bo wywaliło mi w zimie "simering" na wale, ale już wszystko chodzi elegancko :yahoo:
No i po naprawie i wymianie paska i oleju juz nawet obroty mi nie falują...:) heh
VW dostało prezent na nowy sezon w postaci upragnionych MANGELSÓW :yahoo: I od razu będzie lepiej się prezentować w Rothenburgu :) jeśli ktokolwiek na nią spojrzy :) hehe
Tu w moich okolicach kółka przyciągają uwagę, muszę przyznać :)
13" i za duża opona:/ profil 60 :glare: I pytanie: założenie zwiechy 80/60 przy tej opcji raczej nie wchodzi w gre? I jakie oponki założyć najlepiej do tych felg? No i chyba przydałoby sie nadkola poszerzyć....Doradźcie doświadczeni już w tym fachu:)
No i oceńcie jak Wam się podoba moja polóweczka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NICZYM MUSCLE CAR :grin: haha
A po zimie oczywiście wyszły jakieś rude plamki, ale do tego pasta G3 i znika wszystko :-)
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

Na tych mangelsach teraz mogłoby robić za Polo Country :P
Kółko bardzo ładne ale z oponkami, hmmm sam wiesz ;)
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Dla mnie bomba. Niżej z dziadem. Jak dasz na 60/40 to mysle ze nie bedzie tarło.
Ja przy 80 musiałem te plastikowe błotniki wywalić bo mi moje mahle tarły.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

_edi: hahah " POLO COUNTRY" powaliło mnie to okreslenie hehehe A tyle myslałem jakby tu sobie nazywać moją polóweczke(nawet w tytule mojego tematu:) TERAZ BEDZIE: POLO COUNTRY :grin:
Dzięki :piwo: hehe

No opony robią kaszanke trochę:/ trzeba niższy profil...tylko jaki? 13 na niskim profilu to nie wiem jak tam z dostępnością:/ no i ceną. A te szeroki są na 185, zawsze chciałem mieć lekko naciągnięte..i znowu pytanie czy 155? czy to naciągnie i czy nie bedzie lipa na takich wąskich?... Wygląda jak wygląda:) Opony przyjdą z czasem, najważniejsze, ze juz jakies w miarę reprezentatywne kółko jest :) Polo Country :grin: hehe

Brzeziak: Fajnie, że Ci się podoba:) no jakby było gdzies 60/40 w dobrej cenie to wezmę taki i się zobaczy:) Ostatnio juz miałem brać 80/60 mało uzywane oczywiscie TA Technics za 200zł i się spóźniłem :angry: ale jak to mówią okazje były są i będą:)
Co do Twoich Mahli to przekozacko się prezentują. Bardzo mi się podoba! Musiałeś się napolerować:) heh

Pozdr
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""krolmacius24""]TERAZ BEDZIE: POLO COUNTRY [/quote]
To wyszło samo z siebie - taka była pierwsza myśl jak zobaczyłem to autko. Nawet rodowód felg pasuje tu jak ulał :P

Nie gleb go - dajesz orurowanie, zapasowe kółko na klapę i będzie mistrz :jester:

[quote=""krolmacius24""] no jakby było gdzies 60/40 w dobrej cenie to wezmę taki i się zobaczy:) [/quote]
Jak ogarnę u siebie temat większego glebienia to być może będę miał na sprzedaż takie springi ;)
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

:lol: W takim razie już patrze na allegro za jakimś orurowaniem z Cherokee'a albo Frontery :grin:
A później moja fura na: http://www.wiocha.pl heheheh
Ale fakt cenna uwaga, rodowód felg się zgadza:)
A co do zawieszenia to same springi czy komplecik byś miał?
To jak coś będę czekał na wiadmość na priv jak ogarniesz temat:)
Pozdr
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

A podaj jeszcze jakie ma parametry to kółko.
Będzie łatwiej dobrać oponki :grin:
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
P
PeroG40
Początkujący
Początkujący

Post autor: PeroG40 »

dobre polo i z naszej okolicy ja bym dał glebe 60/60 tak jak u siebie opony 175/60/13 optymalnie
Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Thao »

175/50/13
195/45/13

ale bez gleby to bedzie smiesznie wygladac
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

No właśnie bez gleby to chyba nie ma co na razie zmieniać opon... chyba lepiej najpierw gdzieś zawieszenie dorwać, zainstalować i wtedy opony dobierać... Thao: teraz są opony 185, a 195 chyba bedzie lipa bo felga niestety 6J. A jakby dał 155 to będą takie lekko naciągnięte? Wiecie o co chodzi :) Tylko, ze wtedy będą znow za wąskie i bedzie wygladać nieciekawie... :/

PeroG40: No z okolicy jestem bo mieszkam praktycznie przy samej Złotoryi. Jedziesz do Rothen?
Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Thao »

Szybki przeglad forum :)
Tak wyglada bez gleby:
viewtopic.php?f=28&t=22511

a tak naciag na 7j
viewtopic.php?f=28&t=19189
naciag jest, ale mnie sie to nie podoba, bo opona wyglada jak kartofel
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Koło fajne takie jak moje :P tylko mała lipa z odważnikami na rantach :butcher: mogli by od srodka przyklejane dać
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Na 155 to się trochę lipnie naciąga. U mnie w temacie możesz zobaczyć jak wygląda na 6J taka oponka.
Obrazek

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
P
PeroG40
Początkujący
Początkujący

Post autor: PeroG40 »

PeroG40: No z okolicy jestem bo mieszkam praktycznie przy samej Złotoryi. Jedziesz do Rothen?

ja z Gryfowa śląskiego w tym roku planujemy z PatrykG40 lecieć można by spocik zrobić :offtopic:
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Brzeziak_: Po tym jak to u Ciebie wygląda to chyba zupełnie normalnie i nawet nie widać jakiegoś "skosa" na oponie.
No nie wiem poki co to musze załatwić sobie jakieś zawieszenie i w drugiej kolejnosci ogumienie :)

PeroG40: Ja jestem jak najbardziej za spotem tylko teraz w tym tygodniu mam trochę spraw do zalatwienia i niestety odpada,
ale myślę ze w nastepnym albo nawet na weekend przyszły moglibyśmy zrobić jakiś spocik :) nie bedzie nas za wiele ale nie ma jak to spotkać się i pogadać na tematy bardzo dobrze znane obu stronom:) to Bedziemy w kontakcie i moze pod koniec tygodnia się ustawimy :oki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”