[6n] Podświetlenie tylnej rejestracji - zgnite piny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""patyczak0r""]czy te lampki z wąskiego będą mi pasować do szerokiego[/quote]
Będą pasować. pod warunkiem że nie uszkodzisz mocowania podczas wyjmowania lampek.
[quote=""patyczak0r""]czy ktoś ma wsadzone tam w5w philips blue vision?[/quote]
Chyba pawellini ma coś takiego wrzucone.
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Kolega czaja miał rację ;)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
patyczak0r
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: patyczak0r »

[quote=""pawellini""]Kolega czaja miał rację ;)
Obrazek Obrazek[/quote]

Światło wygląda na białe, a nie niebieskie, także chyba będzie git. Zakładam takie same :)

[quote=""czaja""][quote=""patyczak0r""]czy te lampki z wąskiego będą mi pasować do szerokiego[/quote]
Będą pasować. pod warunkiem że nie uszkodzisz mocowania podczas wyjmowania lampek.[/quote]

Zastosuję się do Twoich porad kilka stron wcześniej. Mam też takie lampki w szerokim zderzaku, ale plastiki całe zżółkniały i wole moje stare z wąskiego :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""patyczak0r""]Zastosuję się do Twoich porad kilka stron wcześniej. Mam też takie lampki w szerokim zderzaku, ale plastiki całe zżółkniały i wole moje stare z wąskiego[/quote]
Jeżeli zdjemujesz i tak zderzak to zrób to od wewnetrznej strony. łatwiej będzie i nie uszkodzisz mocowania. Tylko przydałaby się pomoc drugiej osoby, żeby nie urwac wiązki.
Z
Zmudziak
Newbie
Newbie

Post autor: Zmudziak »

Temat trochę stary ale napisze jak ja to zrobiłem, pomimo złego wyciągniecia lampek, blaszkę kombinerkami naprostowałem żeby była tak jak na zdjęciu kolegi na 1 stronie i lampka siedzi sztywno. W drugiej niestety nie było wgl blaszki , znalazłem podobną w garażu gdzieś spinała kable trochę powyginałem i wszystko ładnie. Może mniej solidnie niż oryginał ale nikt się z tym szarpać raczej nie będzie :) :vinsent:

http://allegro.pl/lampka-oswietlenia-ta ... 06571.html myślicie że w takiej cenie się nada ? :) spróbuję jeszcze z tą wygiętą pensetą bo jedna lampa lata luźno, drugiej nie ruszałem, najwyżej zamówię te dwie i tyle
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

dlaczego miała by się nie nadać?
tanie części ma i jeszcze narzeka :D
Z
Zmudziak
Newbie
Newbie

Fakt tanie, dlatego zamówiłem dwie sztuki, zastanawiałem się czy nie są to jakieś słabe zamienniki bo jedni sprzedają za 30-40 a tu za takie pieniądze. Będę miał zapas bo jak mówię udało mi się zrekonstruować blaszki :)
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

[quote=""Zmudziak""]http://allegro.pl/lampka-oswietlenia-ta ... 06571.html myślicie że w takiej cenie się nada ? :) spróbuję jeszcze z tą wygiętą pensetą bo jedna lampa lata luźno, drugiej nie ruszałem, najwyżej zamówię te dwie i tyle[/quote]
Bierz śmigało :) Sam ostatnio brałem to samo,tyle że z hurtowni. Lampki polskiej produkcji ale ze znaczkami VW :) Jak nie kupisz z allegro to w podobnej kasie,mogę Ci załatwić. :good:
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

[quote=""Zmudziak""]Temat trochę stary ale napisze jak ja to zrobiłem, pomimo złego wyciągniecia lampek, blaszkę kombinerkami naprostowałem żeby była tak jak na zdjęciu kolegi na 1 stronie i lampka siedzi sztywno. W drugiej niestety nie było wgl blaszki , znalazłem podobną w garażu gdzieś spinała kable trochę powyginałem i wszystko ładnie. Może mniej solidnie niż oryginał ale nikt się z tym szarpać raczej nie będzie :) :vinsent:

http://allegro.pl/lampka-oswietlenia-ta ... 06571.html myślicie że w takiej cenie się nada ? :) spróbuję jeszcze z tą wygiętą pensetą bo jedna lampa lata luźno, drugiej nie ruszałem, najwyżej zamówię te dwie i tyle[/quote]

Kupowałem do siebie od tego kolesia oświetlenie tablicy rejestracyjnej i wszystko jak najbardziej :oki:
Z
Zmudziak
Newbie
Newbie

Pomyślałem żeby dokupić do nich jakieś fajne ledy, ale mam pytanie do was, żarówki w5w które tam siedzą są całe szklane a na aukcjach większość ma plastikowy koniec, muszę szukać tych szklanych czy tamte będą działać ?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

odp.:
[quote=""Zmudziak""]tamte będą działać[/quote]
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Zmudziak włóż sobie Narva LED W5W :) Przetestowane przeze mnie :)
G
Graczol
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Graczol »

[quote=""czaja""]Tak wygląda ten element metalowy który trzyma lampkę:
Obrazek[/quote]

Możesz ponownie wrzucić tą fotkę bo z imageshack już uciekła.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Graczol""]Możesz ponownie wrzucić tą fotkę bo z imageshack już uciekła.[/quote]
No żeby w obecnych czasach uczyć korzystania z gogle to już masakra.
https://www.google.pl/search?q=lampka+r ... 9yCh1QaQfS
G
Graczol
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Graczol »

Drogo kolego jeśli wygrzebałem temat z przed 6 lat to i sprawdziłem całe google w którym niestety nie ma fotek pokazujące jak zamontować tą piekielną oprawę bez niszczenia blaszek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”