cały dolot i układ zasilania paliwa będzie wyglądał tak, stary kolektor dolotowy potnę dospawam króćce obtoczone żeby móc zamontować bardziej przepustnice niż gaźniki a wtryski zostaną tak jak ori były montowane, chodzi mi o to żeby pojedynczą przepustnice zastąpić 4 o podobnych gardzielach. jeśli chodzi o zawieszenie to bez zmian, -40mm, będę chciał felgi sprzedać mimy i kupić ronalda 16 od ibizy evo, na gwint nigdy się nie skusze
Na drodze, jak i w życiu, liczy się niezawodność. W kwestii CBD wybieram sixty8
Mimo wszystko stab z GTI by tu przypasował, podobnie jak i pełne tuleje w wahaczach. Dobrze że nie idzie w dół, szkoda by było zamienić mechaniczny projekt w pomnik. Masz jakieś zdjęcia tej płyty pod silnik opisanej w pierwszym poście?
Obecnie nie mam pojęcia ile ten motorek ma kuca przy tej skrzyni, modyfikacje są w miarę drastyczne i sumiennie wykonane :buba: nie byłem na hamowni i nie ścigałem się nim bo to nie legalne ale myślę ze 120 hp ma ! jak tak nie będzie to tylko 4 przepustnice wkindziole i już go nie ruszam, jak nie to wyrywam motor i drastycznie podnoszę moc montując blok od 1.6 i wtedy zobaczymy jakie cuda będą się działy :crazy:
płyta jest zdemontowana, nie mam fotek, chyba jej montować nie będę, to jest płyta ryflowana alu 5mm grubości montowana pod dorobione wąsy przykręcane do przednich śrub tulei wahaczy, a reszta do przedniego pasa. mogę kogoś uszczęśliwić nią za drobną opłatą