[6n2]Silver&Black GTI by Sanchez

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Jak tam prace przy polo? Zamontowałeś już cambery? Jestem ciekawy efektu przed i po.
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Sanchez77 »

Nie, póki co nie mam czasu żeby się za to zabrać. Zaczynają mi się zaliczenia, za moment sesja, a do tego jeszcze robota, więc chwilowo prace przy aucie wstrzymane.
Skończyłem tylko robić z wnętrzem (zostało przednie lusterko i sensor dozoru, ale boję się samemu za to zabierać), z czego jestem zadowolony - pozostało tapicera ogarnąć.
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Mimo chwilowego zastoju w pracach przy aucie ciągle zbieram nowe fanty. A oto ostatnie zdobycze:
Obrazek
Teraz zastanawiam się nad tym, jakie głośniki wybrać na tył. Z przodu mam zamontowany zestaw Hertz DSK 165, a w bagażniku mały aktywny woofer Blaupunkta i nie wiem, co by tu włożyć aby fajnie współgrało.

Co do klapy bagażnika z golfa V to już myślałem, że się poddam. Pierwsza, nadana pocztą polską dojechała cała rozwalona (mimo dodatkowej opcji dla elementów szklanych), oczywiście próbowali wyprzeć się winy i postępowanie trwało. Kolejny człowiek wysyłał klapę przez miesiąc, aż w końcu jej nie wysłał. Dopiero za 3. razem się udało. Teraz muszę dojść do tego, w jaki sposób zaadaptować mechanizm otwierania ;).
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

może pafcio Ci coś podpowie bo ma takie rozwiązanie u siebie
viewtopic.php?f=57&t=36686&start=940
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Tak, tak - to wiem. Mam już wstępny pomysł jak to wykonać, tylko muszę wdrożyć go w życie, co przy moich umiejętnościach trochę potrwa ;).
Awatar użytkownika
eniu1990
Newbie
Newbie

Post autor: eniu1990 »

Jeśli odpowiada Ci brzmienie DSK, to wrzuć taki sam zestaw na tył, nie warto mieszać bo możesz przekombinować, Ja osobiście jestem za DSK, W tej cenie to dobre przetworniki, może jeśli pogrzebiesz uda Ci się wrzucić zestaw odseparowany na tył, plastiki pod sopran można zaadaptować z golfa IV 3D przy odrobinie chęci. :)
Pytanko do Ciebie, gdzie kupiłeś cambery? I za jaką kwotę? Chciałbym zestaw na tył.
Pozdrawiam,
Eniu
Polo też ma być głośne..!
Mistrz Polski easca db race profesionalista 2014
Mistrz Polski easca dbl unlimited 2014
Rekord Polski easca dbl unlimited 2014 -- Pozdro dla maniaków Car Audio :D
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Odkopię nieco temat. Narodziła się nowa koncepcja co do wnętrza i jestem ciekaw opinii (może ktoś ma fotki takiej kombinacji?).
Otóż rozważam zmianę kolorystki wnętrza. Co sądzicie o połączeniu: czarne plastiki + czarna podsufitka + czarne (skórzane) boczki + beżowe (skórzane) fotele z czarnymi plastikami ?
Ewentualnie wnęki boczków również obszyte na beżowe.
F
Filipovic
Swój
Swój

Post autor: Filipovic »

Ja mam u siebie całe czarne wnętrze i jest elegancko. ;) Jak bym miał chwilę czasu to zastanowiłbym się nad przeszlifowaniem deski, tunela i potraktowania tego czarnym piano black. ;)
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Też mam właśnie samą czerń + czerwone akcenty. Jest klimatycznie, ale jakoś ciągnie mnie w stronę beżu. Gdybym miał czarny lakier to bym się nie zastanawiał, a tak to nieco obawiam się, czy za dużego misz-maszu nie będzie, szczególnie, że jest jak na GTI przystało, jest trochę czerwonych wstawek...
Gdyby ktoś miał fotki takiej kombinacji to proszę wstawiać (niekoniecznie z Polo).
Co do piano black - jakoś to do mnie nie przemawia, aktualnie jest pół-mat i jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Post autor: yamato »

mi się średnio widzi takie rozwiązanie w srebrnym aucie, beż ze srebrem może się bardzo gryźć... w sumie to ciężko powiedzieć co by pasowało do lakieru. myślałeś może żeby trochę odwrócić kartę i pójść z kolei w ciemne akcenty na zewnątrz?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

poszukaj zdjęć pastuchów, octavi albo superbw, wydaje mi się że widziałem gdzieś srebrne z bezowym wnętrzem i wolał bym tego nie widzieć ponownie
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Nie kombinuj,to połączenie kolorów nie wygląda dobrze,szkoda na to tracić gotówkę.
Obrazek
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

Chyba posłucham Waszych opinii i nie będę kombinował na siłę, bo czerń z czerwonymi wstawkami ze srebrnym komponuje się świetnie.

yamato - co do ciemnych akcentów z zewnątrz to rotory kół, dokładka i plastiki lusterek są czarne. Wydaje mi się, że to wystarcza. Rozważałem oklejenie lusterek w czarną perłę, ale niedawno były u lakiernika, więc odpuściłem.
S
Sanchez77
Mały interesant
Mały interesant

GTI trafiło w ręce klubowicza :bye: . Mam nadzieję, że będzie się miało u Niego dobrze...
Ja nie rozstaję się z marką i za kilka miesięcy (mam nadzieję) wrócę z czymś większym...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”