Polo 6N by Wojtus

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Post autor: Wojtus »

Szkoda, że chrom na nich już nie jest taki jak był, na następny sezon mam w planach oddać je do ponownego chromowania :)
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Dawno nic nie pisałem a wpadło parę rzeczy.

Śordek z Seata Ibizy za śmieszną kwotę w stanie praktycznie idealnym, do tego gratis czarny dywan.
W lipcu wpadną czerwone pasy z Gti oraz elektryczne szyby także za śmieszną cenę. Rozpórki przód oraz tył już się robią.
Aktualnie wrzucam wspomaganie kierownicy i mam nadzieję, że już jutro zakończę prace. Wpadły też dystanse na przód 12mm.

Zakupiłem bagażnik dachowy z uchwytem na rower bo jednak moją pasją nie jest tylko motoryzacja a są to też zjazdy rowerowe z gór :)
Mangelsy z tyłu założone, na przód wpadną dopiero gdy zrobię wspomaganie i ugadam się na zbieżność bo szkoda oponek.

Parę fociszy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj takie cosik napotkałem z Gliwicach <3

Obrazek
Awatar użytkownika
Bączek1994
Newbie
Newbie

Post autor: Bączek1994 »

Mangels'y świetna sprawa! :D
ONLY VW :D
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Świetna tylko szkoda, że ich stan jest jaki jest a koszty nowego chromu jak na razie są za duże jak dla mnie, może na następny sezon oddam do chromu :)

Wspomaganie w trakcie montażu, było niestety parę niemiłych sytuacji gdyż kolega z tego forum sprzedał mi wspomaganie do Golfa III a nie do Polo 6N :angry2: Się najeździłem, naszukałem, wydałem sporo pieniędzy które były przeznaczone na coś innego no ale cóż, nie będę wkładał starej przekładni kierowniczej jak już wszystko było przygotowane pod wspomaganie. Pod koniec tygodnia wpadną rozpórki przód oraz tył robione przez znajomego dość profi :)

Fotky niebawem :)
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Hej i czołem. Wczoraj w końcu zakończyłem pracę z Polo przy wspomaganiu kierownicy, trochę się najeździłem, nasklinałem ale dałem radę. Wszystko chodzi jak należy. Aktualnie muszę dokręcić kolumnę kierowniczą, zakupić śruby do kół i zrobić zbieżność. Jutro po pracy lecę po potrzebne rzeczy i zakładam koła po czym od razu jadę ustawić tą zbieżność. Dziś przymierzyłem Mangels'y do przodu z dystansem 12mm, jest to najmniejszy dystans który mogę tam zastosować. Koła jednak z przodu wystają a plan był inny, no ale wszystko się zmienia. Na dniach dojdzie dystans na tył aby też co nieco wysunąć koło, myślę że będzie się to fajnie prezentowało. :) Przy okazji przymierzania dystansu 12mm na tył po gruntownym wyczyszczeniu i odtłuszczeniu odmalowałem bębny hamulcowe na kolor czarny mat :)

Fotky:

Obrazek

Tak to wystaje z przodu :)

Obrazek

No i na foto załapały się też stylowe lacze :3

Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Wojtus""] Dziś przymierzyłem Mangels'y do przodu z dystansem 12mm, jest to najmniejszy dystans który mogę tam zastosować.[/quote]
dlaczego musi być dystans z przodu?
felga ociera o mcpersona bez niego?
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

[quote=""Marcin86c""][quote=""Wojtus""] Dziś przymierzyłem Mangels'y do przodu z dystansem 12mm, jest to najmniejszy dystans który mogę tam zastosować.[/quote]
dlaczego musi być dystans z przodu?
felga ociera o mcpersona bez niego?[/quote]

Felga trze o zacisk bez dystansu :)

W poniedziałek kupiłem nowe śruby do kół, wszystko zmontowałem i zrobiłem zbieżność. Koła z przodu się schowały tak jak chciałem :yahoo:
Zrobiłem parę fotek telefonem aby coś wrzucić w temat :)

Nie ma co, może Polo idealne nie jest, ale po przejechaniu przez miasto mogę uznać że raczej robi wrażenie :cool:

W piątek oddaję rakietę do magika który wykona dla mnie rozpórki przód oraz tył :) Może jakaś sportowa kierownica? Kto wie :-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

dokladke zamontuj bo lipnie z przodu wygląda
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

teraz jeszcze dokładka i będzie dobrze, ale te belki dachowe takie sobie.. lepiej szukaj fabrycznych
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

[quote=""Marcin86c""]teraz jeszcze dokładka i będzie dobrze, ale te belki dachowe takie sobie.. lepiej szukaj fabrycznych[/quote]

Belki mam ponieważ jeżdżę w góry z rowerem :grin:

Tak sobie właśnie kombinuje czy dokładkę kupić seryjną czy założyć tą z Golfa VR6, jak myślicie?
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Wojtus""]A tutaj takie cosik napotkałem z Gliwicach <3[/quote]

i co? kupiłeś takie cosik :grin: ?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Nie do sprzedania :-(
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Trzeba odpowiednio długo nudzić właściciela, w końcu skapituluje ;)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Mam nadzieję, że kiedyś się złamie :)

Nie wiem dlaczego ale po wrzuceniu wspomagania spalanie wzrosło i to dość mocno. Nie wiem czy to wina paliwa, czy jakiś wyciek czy po prostu mega spalanie w małym silniku.
Przyszło mi do głowy parę pomysłów, między innymi swap silnika na 1.8 turbo lub 2.0 ABF. Koszty dość spore, ale spalanie wyszło by podobne do aktualnego. Muszę parę rzeczy przestudiować, popytać i można by było coś pomyśleć.

W poniedziałek wrzucę fotki rozpórek wykonanych przez znajomego :)
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""Wojtus""]Nie wiem dlaczego ale po wrzuceniu wspomagania spalanie wzrosło i to dość mocno.[/quote]
Poczytaj na forum, bo było o tym. Zapewne zamontowałeś złą pompę, bo były o różnych ciśnieniach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane/ kasacja”